CANLI İZLE
FUTBOL
EURO 2008
Canlı Sonuçlar
Turkcell Süper Lig
İkinci ve Üçüncü Lig
Fortis Türkiye Kupası
Dünya Kupası
DÜNYA'DAN FUTBOL
BASKETBOL
NBA
VOLEYBOL
FORMULA 1
MOTOR SPORLARI
TENİS
OLİMPİYAT
DİĞER
EURO 2008
YAZARLAR
CANLI SONUÇLAR
İSTATİSTİKLER
VİDEO
YAYIN AKIŞI
HAFTANIN YAYINLARI
NBA TV'DE BU AY
LİNKLER
Ana sayfam yap
NTVMSNBC
NTV
CNBC-e
NBA TV
e2
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
N. Geographic
İletişim

Norveç'te zafer: 1-2

A Milli Takım, EURO 2008 elemelerindeki en kritik maçında Norveç'i deplasmanda 2-1 yenmeyi başardı. Son maçlar öncesi puanını 21'e yükselterek ikinci sıraya yerleşen ay-yıldızlı ekip, finallere katılma yolunda avantajı eline geçirdi.



NTVSPOR
Güncelleme: 19:18 TSİ 26 Şubat 2008 Salı

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Norveç ile karşılaştığı tarihi maçtan galibiyetle ayrıldı. EURO 2008 elemelerindeki en kritik maçında Norveç ile deplasmanda karşı karşıya gelen Türkiye, 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen sahadan 2-1 galip ayrılmayı başararak, tarihi bir zafere imza attı.

Karşılaşmaya iyi başlayan evsahibi Norveç, 12. dakikada Hagen'in attığı golle öne geçti. Bu dakikada uzun kullanılan taş atışında ceza sahasında topla buluşan Hagen, yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Bu arada A Milli Takım'da İbrahim Kaş sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemezken, bu futbolcunun yerine Gökhan Gönül oyuna dahil oldu.

Yediği gol sonrası çabuk toparlanan A Milli Takım, oyunda dengeyi sağladı ve rakip kaleye gitmeye başladı. Karşılaşmanın 31. dakikasında Emre Belözoğlu'nun yaklaşık 30 metreden attığı şık golle skora denge gelirken, ilk yarı da 1-1 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya da Türkiye iyi başlarken, oyun orta alan mücadelesi şeklinde geçti. 60. dakikada sağ taraftan gelişen bir atakta Gökhan Gönül, topu ceza sahası yayı üstünde Nihat'la buluşturdu. Yüzünü kaleye dönen Nihat güzel bir vuruşla topu kalecinin sağından filelere gönderdi ve A Milli Takım'ın 2. golüne imza attı.

Bu dakikadan sonra Türkiye kontrollü bir futbol sergilerken, evsahibi Norveç kanatlardan geliştirdiği ataklarla pozisyon aradı. Ay-yıldızlı savunma, yan toplarda Norveç forvetine şans tanımazken, kalan dakikalarda başka gol olmayınca A Milli Takım sahadan 2-1 galip ayrılmayı başardı.

Terim: Kimin hak ettiği görüldü
Ulusoy: İnanmıştık
Hareide: Yeterince baskı kuramadık
Millilerin büyük sevinci
Volkan: Bosna Hersek'i de yeneceğiz
Millilere büyük destek
EURO 2008 elemelerinde toplu sonuçlar
Nurullah Bakır yazdı: Bu sefer çok iyiydik

C GRUBU PUAN DURUMU

 TAKIMLAR O G B M A Y P
 Yunanistan 11 9 1 1 23 9 28
 Türkiye 11 6 3 2 24 11 21
 Norveç 11 6 2 3 23 10 20
 Bosna-Hersek 11 4 1 6 16 21 13
 Moldova 12 3 3 6 12 19 12
 Macaristan 11 4 0 7 10 20 12
 Malta 11 1 2 8 9 27 5

GRUPLARDA GÖRÜNÜM

NORVEÇ: 1 - TÜRKİYE: 2
Stat: Ullevaal
Hakemler: Markus Merk xxx, Sönke Glindemann xxx, Peter Henes xxx (Almanya)
Norveç: Opdal x, Storbaek xx (Dk. 88 Rushfeldt ?), Hagen xx, Hangeland xx, John Arne Riise Xxx, Tettey xx, Haestad x (Dk. 69 Skjelberd x), Bjorn Helge Riise x, Pedersen xx, Iversen xx (Dk. 85 Helstad ?), Carew xx
Türkiye: Volkan xxx, İbrahim Kaş x (Dk. 16 Gökhan xxx), Emre Aşık xxx, Servet xxx, Hakan Balta xxx, Hamit xxx, Emre Belözoğlu xxx, Mehmet Aurelio xxx, Arda xxx (Dk. 87 Tuncay ?), Semih xx (Dk. 68 Yusuf xx), Nihat xxx
Goller: Dk. 12 Hagen (Norveç), Dk. 31 Emre Belözoğlu, Dk. 60 Nihat (Türkiye)
Sarı Kartlar: Dk. 9 Bjorn Helge Riise (Norveç), Dk. 64 Volkan, Dk. 90 Yusuf (Türkiye)

3. dakikada hızlı gelişen milli takım atağında, Hamit'in ceza alanına girmeden attığı sert şutu sonrasında, top yandan az farkla auta gitti.     

 

10. dakikada sağdan Emre Belözoğlu'nun kullandığı serbest vuruş sonrası, arka direkte Servet'in kafayla indirdiği top savunmadan dönerken, Nihat'ın seken topa sert vuruşunda ise meşin yuvarlak yine savunmayı geçemedi.     

 

12. dakikada soldan John Arne Riise'nin kullandığı uzun taç sonrası ceza alanında Iversen kafayla topu indirirken, savunmanın arkasına sarkan Hagen, göğsüyle topu aldıktan sonra rövaşatayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

19. dakikada soldan Haestad'ın ortaladığı topa ceza alanında Carew'den önce ayak koyan Emre Aşık, önemli bir tehlikeyi önledi.     

 

24. dakikada Bjorn Helge Riise'nin sağdan ortasında, Hakan Balta'ya çarpan top ön direğe çarparak kornere gitti. Aynı dakikada sağdan bu kez John Arne Riise'nin kullandığı köşe atışında, falsolu bir biçimde kaleye giden topu, çizgi üzerinde Mehmet Aurelio kafayla çıkararak mutlak bir golü önledi.     



 

31. dakikada kazandığı topla hareketlenen ve ceza alanına girmeden sert bir vuruş yapan Emre Belözoğlu, kaleci Opdal'ın kapattığı köşeden meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak, skoru eşitledi: 1-1.     

 

34. dakikada sağdan Gökhan'ın ortaladığı topu altıpas içinde Semih'ten önce uzanarak kontrol eden kaleci Opdal gol şansı tanımadı.     

 

40. dakikada Emre Belözoğlu'nun hatalı pası sonrası orta alandan kazandığı topla ceza alanı önüne dek gelen Pedersen'in sert vuruşunda, kaleci Volkan iki hamlede topun sahibi oldu.     

Maçın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.     

 

47. dakikada sağdan Emre Belözoğlu'nun kullandığı köşe vuruşu sorası, ön direkte Servet'in şutunda top yandan auta gitti.     

48. dakikada Nihat'ın ceza alanı dışından sert şutunda, savunmaya da çarpan topu, kaleci Opdal yatarak kontrol etti.     

54. dakikada Hangeland'ın uzun pası sonrası milli takım savunmanın arkasına sarkan Carew, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Carew'in şutunda, top kalesini erken terkederek açıyı kapatan Volkan'dan dönerken, savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.     

60. dakikada sağdan çalımlarla gelen Gökhan'ın yerden sert ortası sonrası meşin yuvarlağı önüne alan Nihat, ceza alanı önünde bekletmeden yaptığı vuruşla topu kaleci Opdal'ın sağından filelere gönderdi ve skoru 2-1'e taşıdı.

63. dakikada sağdan John Arne Riise'nin ortası sonrası ceza alanında uygun durumdaki Haestad'ın kafa vuruşunda, top üstten auta gitti.     

68. dakikada Haestad'ın ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.     

71. dakikada soldan Skjelberg'in ortasında savunma topu uzaklaştırmak istedi, topu önünde bulan Tettey'in vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.     

81. dakikada ceza alanı sağ çaprazında topu önüne alan Hamit'in yerden sert vuruşunda, meşin yuvarlak kaleye paralel olarak auta gitti.     

90. dakikada ceza alanında Hamit'in sert vuruşunda, top üstten auta gitti ve Türkiye karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. 

NTV Spor paketine abone olmak için tıklayın
   Bu habere oy ver   Düşük   1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan   Yüksek
     •  En çok puan alan haberler
 Aydın - İstanbul 19 Kasım 2007, Pazartesi 14:43  
UEFA'nın 2008 turnuvasının kurallarına ilişkin 2005 yılında yaptığı açıklamayı gönderdim ama sanırım İngilizce olması sebebiyle NTV yayınlamadı. Buna göre evsahipleri ve son şampiyon seribaşı. UEFA torbaları oluştururken FİFA sıralamasını kullanmıyor. Son iki elemelerde alınan maç başına puana göre kendi sıralamasını yapıyor. Buna göre gruptaki son maçını kazanması varsayımı ile Hollanda birinci sırada ve 4.seribaşı. Fransa ise Türkiye'nin önünde sondan ikinci.
 Aydın - İstanbul 19 Kasım 2007, Pazartesi 02:55  
Yani Avusturya, İsviçre ve Yunanistan puanlarına bakılmadan seribaşı. 4. seribaşı büyük ihtimalle Hollanda. Diğer takımları da son iki elemelerde (2006 ve 2008) aldıkları puanlara göre dizince (son maçlara ilişkin tahminlerden ötürü yanılma payı var) torbalar benim yazdığım şekilde oluşur. UEFA torbaları kafasına göre değil turnuva başlamadan önce açıkladığı kurallara göre oluşturur.
 GS li Muhsin Genc - Uşak 18 Kasım 2007, Pazar 23:13  
Bak Sedat senle bu muhabbetlere girmek istemiyorum ben senin top oynayip oynamdigini bilemem daha dogrusu seni tanimiyorum. Türkiye iki mac kaybetti ama Malta ve Moldova ya da kaybetmis kadar oldu birde iki mac üstüste oynadiklari maclarin cogunu hüsranla bitirdi onun icin bende dogal Norvec e karsi sansimizin az oldugun hatta fark yiyebilecigimizi söyledim ne var bunda?.

ARAMA:
LİGDE PUAN DURUMU
    O P
1 Beşiktaş 34 71
2 Sivasspor 34 66
3 Trabzonspor 34 65
4 Fenerbahçe 34 61
5 Galatasaray 34 61