Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında bugün yapılacak derbi maçı hakem Yunus Yıldırım yönetecek.
Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, Yunus Yıldırım'ın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Alper Ulusoy yapacak.
BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak dev maçın 4. hakemi ise Halis Özkahya.
Kariyerinin ilk derbisine çıkacak olan Yunus Yıldırım bu sezon Beşiktaş'ın 4'ü lig, 1'i Fortis Türkiye Kupası maçı olmak üzere 5 maçında düdük çaldı. Siyah-beyazlılar Yıldırım'ın yönettiği maçlarda ligde Denizlispor'u 3-2, Bursaspor'u 1-0, Ankaraspor'u 3-2, Gençlerbirliği'ni de 2-1'lik skorlarla mağlup etti. Kupadaki Ankaragücü karşılaşması ise 1-1 sona erdi.
Fenerbahçe de Yunus Yıldırım ile bu sezon ligde kayıp yaşamadı. Sarı-lacivertliler, Yıldırım'ın yönettiği maçlarda Konyaspor'u İstanbul'da 4-1, Gençlerbirliği'ni 2-1, Sivasspor'u da 4-1 yendi.
2003-2004 sezonundan itibaren Süper Lig hakemi klasmanında olan Manisa bölgesinden 38 yaşındaki öğretmen Yunus Yıldırım, 2005-2006 sezonunda ligde 23, kupada da 2 maç yöneterek o sezon en fazla görev verilen hakem oldu. Beşiktaş-Fenerbahçe derbisiyle birlikte 16. maçına çıkacak olan Yıldırım, böylelikle Fırat Aydınus ile birlikte ligde bu sezonun da en fazla maç yöneten hakemi durumuna geldi.
Yıldırım, bu sezon ligde şu ana dek yönettiği 15 maçta 58 sarı, 2 de kırmızı kart gösterirken, hiç penaltı vermedi ve deneyimli hakemin yönettiği maçlarda toplam 45 gol atıldı.
» Ligde haftanın hakemleri