CANLI İZLE
FUTBOL
EURO 2008
Canlı Sonuçlar
Turkcell Süper Ligi
İkinci ve Üçüncü Lig
Fortis Türkiye Kupası
Dünya Kupası
DÜNYA'DAN FUTBOL
BASKETBOL
NBA
VOLEYBOL
FORMULA 1
MOTOR SPORLARI
TENİS
OLİMPİYAT
DİĞER
EURO 2008
RÖPORTAJLAR
YAZARLAR
CANLI SONUÇLAR
İSTATİSTİKLER
VİDEO
YAYIN AKIŞI
HAFTANIN YAYINLARI
LİNKLER
Ana sayfam yap
NTVMSNBC
NTV
CNBC-e
NBA TV
e2
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
N. Geographic
İletişim

'Favori Galatasaray'

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, hafta sonu oynayacakları zorlu maçın favorisinin Galatasaray olduğunu, ancak kendilerinin de maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.


NTVSPOR ve Ajanslar
Güncelleme: 17:46 TSİ 29 Nisan 2008 Salı

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Galatasaray maçı hazırlıklarını sürdürdükleri antrenman sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Takımının  bu sezon çok başarılı bir grafik çizdiğini belirten Uygun, ''Sivasspor kulübü olarak Anadolu'daki takımlar içerisinde en fazla galibiyet alma sayısına eriştik. O yüzden ben bütün futbolcu kardeşlerimi şu ana kadar gösterdikleri performanstan dolayı kutluyorum'' dedi.

Kalan 2 maçın çok zor olacağını bildiklerini, ancak bu maçları da kazanmak istediklerini belirten Uygun, ''Anadolu'dan bir takımın şampiyon olabileceğini gösterdiğimiz bu ortamda hem futbol devrimi adına, hem de hedeflerimiz doğrultusunda bu 2 maçtan galip gelmek istiyoruz. Bunların en zoru Galatasaray maçı'' dedi.

Galatasaray'a karşı özel önlem alıp almayacağının sorulması üzerine Uygun, ''Galatasaray'ın zaten favori olduğu kesin. Yani herkes tarafından favori gösteriliyor. Herkes Galatasaray'ın pazar günü oynadığı futboldan dolayı kesin galibiyet alacağı gözüyle bakıyor. Doğrudur, çünkü Galatasaray camiası büyük bir camia, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor gibi. Onlar da büyüktür. Biz tabi kısıtlı bütçe, kısıtlı imkanlarla güzel şeyler yapıyoruz, ama bizim de 40 milyon sevenimiz ve dua edenimiz var. Onlardan aldığımız güçle birlikte yüreğimiz var. O yürekle sahada mücadele edeceğiz, futbol adına kazanmak için her şeyi yapacağız'' dedi.

Uygun, Galatasaray ile ikili averajları konusunda ise, ''Demişler ki haddini bilmezsen haddini bildirirler. Öncelikle biz Sivasspor olarak haddimizi bilmek zorundayız. Futbol adına olması gerekenleri sahaya yansıtacağız, kazanmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız ve kazandıktan sonra bekleyeceğiz'' diye konuştu.

"KORKUMUZ YOK''
Futbolda alt yapı eğitiminin önemine değinen Uygun, böyle maçlarda futbolcuların yaşadığı stresin de bu eğitimin yeterli olmamasından kaynaklandığını savundu.

Takımda öyle bir stres, sıkıntının olmadığını, maça kendisini çok iyi motive eden, hazırlayan futbolcuların çok başarılı olduğunu, ancak bazı maçlarda verilen görevi tam olarak yerine getiremeyen bazı oyuncuların sıkıntı yaşadığını ifade eden Uygun, ''Dolayısıyla bizim herhangi bir stresimiz yok, bizim herhangi bir korkumuz da yok'' dedi.

Sezon başında önemli 3 oyuncusunun sakatlandığını, daha sonraki dönemlerde de 3-4 futbolcusunun sakatlandığını belirten Uygun, bu dönemlerde kadro sıkıntısı yaşamalarına rağmen zirve yarışından kopmadıklarını kaydetti.

Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında bireysel hatalardan ve takım halinde yaptıkları hatalardan dolayı mağlup olduklarını ifade eden Uygun, ''Böyle hatalar bu sonuçların alınmasına ön ayak olabiliyor. Siz 10 trilyonluk bir takımla 200 trilyonluk dünya devlerinden kurulu takımlarla mücadele ediyorsunuz ve insanlar 'onu da yeneceksin' diyor. Önce herkes şuna bir bakmak zorunda. Gerçekleri, realiteyi masaya yatırmak zorunda. Biz elimizdeki kadroyla en güzel şekilde futbol adına güzellikleri sunuyoruz. Futbolda yenmek de var yenilmek de. Onlar da birbirlerini yeniyor, yeniliyor. Beni futbolcu kardeşlerimin gerçek performanslarını sahaya yansıtamamaları üzüyor'' diye konuştu.

Kendisini ve takımını eleştirenlere saygı duyduğunu, ancak eleştirilerin dozunun iyi ayarlanması gerektiğini belirten Uygun, ancak gelinen  noktaya bakıldığında Sivasspor'un ne kadar büyük bir başarıya imza attığının görüleceğini söyledi. Hak ettikleri övgüleri alamadıklarından yakınan Uygun, eleştirilere kulak tıkadıklarını ve yollarına emin adımlarla devam ettiklerini  kaydetti.

KAYSERİ MAÇI İLE İLGİLİ İDDİALAR
Deplasmanda 1-0 kazandıkları Kayserispor maçı ile ilgili yapılan iddialara da değinen Uygun, ''Kayseri'de biz gittik alnımızın teriyle söke söke maçı aldık, ama biri yazıyor ki 'Kayseri'de maç Sivasspor'a hediye edilmiştir'. Denizlispor maçında bizim aleyhimize olan penaltı verilmemiş. Yapmayın, Türkiye ligini izliyoruz işte. Bizim gözlerimiz mi görmüyor? Sabahtan akşama kadar başka takımlar kollanırken, sen o takımın kendi amigosu gibi yazı yazarken biz size bir şey demeyeceğiz, siz her şeyi eleştirebileceksiniz. Sonra Bülent bunu söylediği zaman 'Ya Bülent'e bak niye konuşuyor'. Ben diyorum ki Türk sporu için bir şeyler yapalım, sevgi, kardeşlik, barış ortamında olsun diyorum'' şeklinde konuştu.

Kentte şampiyonluk havasının olmadığı yönündeki görüşe ise Uygun, ''Herhalde gönüllerine bayrak astılar. O yüzden asılan bayrak çok önemli bir konu değil. İnşallah sezon sonunda bu destanın son sözünü yazarız, herkesi mutlu ederiz'' dedi.    

NTV Spor paketine abone olmak için tıklayın
   Bu habere oy ver   Düşük   1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan   Yüksek
     •  En çok puan alan haberler
 mustafa emin - Aksaray 01 Mayıs 2008, Perşembe 23:26  
Enteresan yada ne bilim değişik bir şey önce kazanacaksın 3 farklı ondan sonra kafan başka maçta olacak bence olmaz böyle birşey? sayın uygunun tek düşüncesi maçı kazanmak 3 faklı yada diğer maçı beklemesi hika...
 süleyman saraç - Muğla 30 Nisan 2008, Çarşamba 18:12  
herşeyden önce sivasspor a başarılar dilerim ister gs yi yensin ister yenilsin farketmez ama ezilmeden kendi futbolunu oynasın büelnt uygun a ve sivasspor a başarılar dilğiyle fethiye güneşliden s saraç
 Veysi - İzmir 30 Nisan 2008, Çarşamba 17:11  
Bu sözler hep taktiksel ;) Biz bunları yemeyiz hoca...

ARAMA: