CANLI İZLE
FUTBOL
DÜNYA'DAN FUTBOL
BASKETBOL
NBA
2007-2008 Sezonu
Play-Off Skorbord
All-Star 2008
VOLEYBOL
FORMULA 1
MOTOR SPORLARI
TENİS
OLİMPİYAT
DİĞER
EURO 2008
RÖPORTAJLAR
YAZARLAR
CANLI SONUÇLAR
İSTATİSTİKLER
VİDEO
YAYIN AKIŞI
HAFTANIN YAYINLARI
LİNKLER
Ana sayfam yap
NTVMSNBC
NTV
CNBC-e
NBA TV
e2
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
N. Geographic
İletişim

Boston evinde kayıpsız: 89-73

Boston Celtics, play-off 2. tur ikinci maçında Cleveland Cavaliers'ı sahasında 89-73 yendi ve seride 2-0 öne geçti.


NTVSPOR
Güncelleme: 09:14 TSİ 9 Mayıs 2008 Cuma

Cleveland Cavaliers'ı evi TD Banknorth Garden'da ağırlayan Boston Celtics, sahadan 89-73'lük skorla galip ayrılan taraf oldu. Play-off'larda kendi sahasında oynadığı 6 maçı da kazanan Celtics, yarı final serisinde 2-0 öne geçti.

Deplasmanda galibiyet alarak saha avantajını elde etmek isteyen Cavaliers, Litvanyalı pivot Zydrunas Ilgauskas'ın basketleriyle maça iyi başladı. Konuk takımın farkı 12 sayıya kadar çıkarmasından sonra Sam Cassell ile hücumda etkili olan Celtics, ilk çeyreğin sonunda skoru 24-17'ye getirerek farkı tek haneye indirdi.

Yedek oyuncularıyla ikinci çeyrekte maça ağırlığını koyan ev sahibi takım, James Posey'nin basketiyle hücum etmekte zorlanan rakibi karşısında ilk kez öne geçti. 10-0'lık seriyle skor üstünlüğünü ele geçiren Celtics, konuk ekibe sadece 12 sayı şansı tanıdı ve devreyi de 44-36 üstün tamamladı.

İkinci yarıya büyük üçlüsü Ray Allen – Kevin Garnett – Paul Pierce'ın basketleriyle hızlı başlayan ev sahibi takım, 10-0'lık seriyle skoru 54-36'ya getirerek farkı 18 sayıya yükseltti. LeBron James'in üçüncü çeyrekte kaydettiği tek basketle farkı 12 sayıya kadar indiren Cavaliers, son çeyreğin büyük bölümünü 20 sayı geride götürdü ve maçı da 89-73'lük skorla kaybetti.

İlk maçta etkisiz kalan Paul Pierce, 7/13 saha içi isabetiyle 19 sayı üreterek takımının en skorer oyuncusu oldu. İstatistiklerine 6 ribaunt – 2 asist – 2 top çalma – 1 blok ekleyen tecrübeli forvet, 36 dakika süre aldı ve serbest atış çizgisinden 4/6 ile oynadı.

Celtics'in süper starı Kevin Garnett, 13 sayı – 12 ribaunt – 4 asist – 1 top çalma – 1 blokluk performansıyla double-double yaptı. Kullandığı 9 şutun 5'ini sayıya çeviren yıldız oyuncu, 32 dakika görev yaptı ve galibiyette büyük pay sahibi oldu.

İlk maçın en büyük hayal kırıklığı yaratan isimlerinden Ray Allen, 16 sayıyla skora önemli katkı yaptı. Kullandığı 10 şutun 4'ünü sayıya çeviren tecrübeli şutör, serbest atışlarda 7/8 isabet kaydetti ve 3 asist – 2 top çalma - 1 ribaunt yaptı. 37 dakika mücadele eden yıldız oyuncu, üç sayılık atışlarda 1/3 ile oynadı.

Kenardan gelen Leon Powe 11 sayı – 7 ribaunt – 1 asistle maçı bitirirken, Sam Cassell 9 sayı – 3 asistle, Rajon Rondo 7 sayı – 6 asist – 5 ribaunt – 2 top çalmayla, James Posey 7 sayı – 6 ribaunt – 3 top çalma – 1 asistle katkı sağladı.

Bir önceki maçta düşük şut yüzdesiyle dikkat çeken LeBron James, ikinci maçta da istediği performansı sahaya yansıtamadı. İlk çeyrekte 3/8, Celtics'in kontrolü ele aldığı bölümde 1/11 saha içi isabetiyle hücum eden yıldız oyuncu, karşılaşmayı 21 sayı ile noktalayarak sahanın en skorer oyuncusu oldu. Kullandığı 24 şutun sadece 6'sını sayıya çevirebilen All-Star oyuncu, üç sayı çizgisinin gerisinden isabet kaydedemedi. Serbest atışlarda 9/13 ile oynayan LeBron, 6 asist – 5 ribaunt – 2 top çalma ve 1 blok yaptı; ancak 7 top kaybıyla sahanın en fazla top kaybeden oyuncusu oldu.

Tecrübeli oyuncu Zydrunas Ilgauskas, 9/12 saha içi isabet oranıyla 19 sayı üreterek hücumda ön plana çıktı. Oyunda kaldığı 31 dakikada 5 ribaunt – 2 blok – 1 asist yapan Litvanyalı pivot, serbest atış çizgisinden 1/2 isabet kaydetti.

İkinci çeyrekte sadece yüzde 11.8 saha içi isabetiyle hücum eden Cavaliers'ın tecrübeli ismi Wally Szczerbiak 13 sayı – 3 asist – 1 ribaunt – 1 top çalmayla katkı yaparken, Anderson Varejao 10 ribaunt – 3 sayı – 1 asist – 1 top çalmayla, Delonte West 7 ribaunt – 5 asist – 4 blok – 3 sayıyla oynadı.

» PLAY-OFF YARI FİNAL / GÖRÜNÜM

NTV Spor paketine abone olmak için tıklayın
   Bu habere oy ver   Düşük   1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan   Yüksek
     •  En çok puan alan haberler
 mehmet kaya - İstanbul 13 Mayıs 2008, Salı 15:57  
bence bu senede şampiyon san antiono spurs olacak.çümkü bu takımın şampiyon tecrübesi var obakımdan olacak.eğer finali soracak olursanız ya boston san antiono ya lakers san antiono.
 omas631 - Bursa 10 Mayıs 2008, Cumartesi 22:07  
ilk maç içinde söyledim, daha geldiğinde King dendi bunu haketmsi lazım ki sadece finale çıkarmak yada iyi istatistikler onu süperstar yapar ama "King" yapmaz.Kimse kolay kazanmıyor bu tür lakapları.Boston gayet iyi gidiyor zaten sezon boyu dinlenerek oynadılar, o yüzden diriler ve iyi bir savunma takımı.Kapal savunmalar her zaman sıkınt yaratır lebron'a.Bu 2 maç seriyi belirler.
 Adnan - İstanbul 10 Mayıs 2008, Cumartesi 15:55  
koraydüzkaya-Ankara arkım Jordan pipın yokken şampiyon olamadı ama en azından playooflarda 69 sayı atarak rekorlar kırıyodu,James kadar ezilmiyodu...

ARAMA: