CANLI İZLE
FUTBOL
EURO 2008
Canlı Sonuçlar
Turkcell Süper Ligi
İkinci ve Üçüncü Lig
Fortis Türkiye Kupası
Dünya Kupası
DÜNYA'DAN FUTBOL
BASKETBOL
NBA
VOLEYBOL
FORMULA 1
MOTOR SPORLARI
TENİS
OLİMPİYAT
DİĞER
EURO 2008
YAZARLAR
CANLI SONUÇLAR
İSTATİSTİKLER
VİDEO
YAYIN AKIŞI
HAFTANIN YAYINLARI
NBA TV'DE BU AY
LİNKLER
Ana sayfam yap
NTVMSNBC
NTV
CNBC-e
NBA TV
e2
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
N. Geographic
İletişim

İsveç fiyakayı bozdu: 2-0

EURO 2008 D Grubu maçında İsveç, son Avrupa şampiyonu Yunanistan'ı Ibrahimovic ve Hansson'un golleriyle 2-0 mağlup etti.


NTVSPOR
Güncelleme: 03:04 TSİ 11 Haziran 2008 Çarşamba

13. Avrupa Futbol Şampiyonası'na 4. gün maçlarıyla devam edildi. A, B ve C gruplarının ardından D Grubu'nda da ilk maçlar tamamlandı.

EURO 2008'e son şampiyon unvanıyla gelen Yunanistan, gruptaki ilk maçında İsveç'e 2-0 yenilmekten kurtulamadı. Avusturya'nın Salzburg kentinde yer alan Wals-Siezenheim Stadı'nda oynanan maçta İsveç'e 3 puanı getiren goller Ibrahimovic ve Hansson'dan geldi.

Her iki takımın da etkili ataklar üretemediği ve orta alan mücadelesi şeklinde geçen ilk yarının ardından, ikinci yarıya üstünlüğünü kabul ettirerek başlayan İsveç, 49'da Wilhelmsson'la yararlanamadığı fırsatın ardından 67. dakikada turnuvanın en şık gollerinden birini atan Ibrahimovic'in sayısıyla 1-0 öne geçti.

Bu dakikadan sonra eşitliği sağlamak için savunmasında açıklar veren son Avrupa şampiyonu Yunanistan karşısında etkili kontrataklar üreten Kuzey Avrupa temsilcisi, 72. dakikada Hansson'un golüyle rahatladı.

Son 5 büyük turnuvaya katılan ve son Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finalde Hollanda'ya penaltılarla elenen İsveç, kalan kısa sürede rakibine şans tanımayınca EURO 2008'e 2-0'lık önemli bir galibiyetle 'merhaba' dedi. Rakibini 1920'den sonra ilk kez mağlup eden İsveç, Rusya'yı 4-1 yenen İspanya'nın ardından D Grubu'nda ikinci sıraya yerleşti.

EURO 2008 elemelerinde Türkiye ile aynı grupta yer alan ve lider olan son şampiyon Yunanistan ise, ilk maçından puansız ayrılarak üçüncü sıraya oturdu.

» İspanya farklı başladı: 4-1
» EURO 2008 ÖZEL: Gruplar, fikstür, puan durumları...

YUNANİSTAN: 0 - İSVEÇ: 2
Stat: Wals-Siezenheim
Hakemler: Massimo Busacca, Matthias Arnet, Stephane Cuhat (İsviçre)
Yunanistan: Nikopolidis, Antzas, Dellas (Dk. 70 Amanatidis), Kyrgiakos, Seitaridis, Katsouranis, Karagounis, Basinas, Torosidis, Charisteas, Gekas (Dk. 46 Samaras)
İsveç: Isaksson, Alexandersson (Dk. 74 Stoor), Mellberg, Hansson,  Nilsson, Wilhelmsson (Dk. 78 Rosenberg), A.Svensson, D.Andersson, Ljungberg, H.Larsson, Ibrahimovic (Dk. 71 Elmander)
Goller: Dk. 67 Ibrahimoviç, Dk. 72 Hansson (İsveç)
Sarı kartlar: Dk. 1 Charisteas, Dk. 51 Seitaridis, Dk. 61 Torosidis (Yunanistan)

YUNANİSTAN İSTATİSTİKLER İSVEÇ
  10 Toplam şut 11  
5 Kaleyi bulan şut 3
11 Yaptığı faul 14
2 Ofsayt 3
6 Korner 6
55 Topla oynama (%) 45

ZLATAN ORUCU BOZDU
Ekim 2005'ten bu yana ilk kez milli formayla gol atan İsveçli Zlatan Ibrahimoviç, maç sonrası, "Zor bir karşılaşma oldu. Özellikle de forvetler için. Çünkü rakip savunmanın ortasında üç oyuncuyla bekliyordu" dedi.

İsveç takımının kaptanı Fredrik Ljungberg de galibiyet kadar Ibrahimoviç'in de gol atmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Zlatan iki yıldır milli formayla gol atamıyordu. Bugün iyi oynadı. Takım da iyi oynadı" dedi.

 

Yunan takımının Alman teknik direktörü Otto Rehhagel ise, "İki yerde kritik hatalar yaptık. İsveç takımı çok iyi pres yaptı. Oyunun kritik anlarında yeterli mücadeleyi gösteremedik. Bazı oyuncularım onlardan beklediğim performansı sergileyemedi" dedi. Rehhagel, Rusya maçında daha farklı oynamaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

NTV Spor paketine abone olmak için tıklayın
   Bu habere oy ver   Düşük   1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan   Yüksek
     •  En çok puan alan haberler
 ADEM POLAT - İstanbul 11 Haziran 2008, Çarşamba 16:55  
İkinci yarısı çok güzel bir maçtı.Yunanistan'ın 4 sene önceki oyunu bu sefer başarılı olmadı.İsveç Yunanlıları kendi silahıyla vurdu. İbrahimoviç'in golü süperdi.
 İhsan Cem - İzmir 11 Haziran 2008, Çarşamba 14:55  
Yunanistan' in 1. golun ardindan siradan bir takim haline donusmesini hep beraberce izledik. Yunanistan bir donem GS in hucum presle sagladigi topa sahip olma istegini, goze hos gelmeyen savunma futbolu ile yapmaya calisiyor. Fizik agirlikli futbolu ile unlu Isvec bile dun sahada daha teknik bir takım goruntusundeydi.
 cagrı - Karabük 11 Haziran 2008, Çarşamba 14:49  
ılk maclar tamamlandı ve en kotu ıkı takım grup maclarını aynı grupta tamamlayıp sampıonaya katılan yunanıstan ve turkıyedır bana gore bu da manıdar bı gelısmedır.tesauften ote bu ıkı takımda da hayal kırıklıkları cok fazla yunanlılar savunmada bız ıse hem savunma hem hucumda hayal kırıklıgı yasadık zaten onlarda hucum bızde savunma hıc olmamıstı ama bu kadar berbat bi durumla da ılk defa karsılasıldı ıkı takım ıcın insallah ikinci maclar sonunda tablo bızım için deisir

ARAMA:
LİGDE PUAN DURUMU
    O P
1 Trabzonspor 11 26
2 Beşiktaş 11 22
3 Ankaraspor 11 22
4 Sivasspor 11 21
5 Galatasaray 11 20