CANLI İZLE
FUTBOL
EURO 2008
Canlı Sonuçlar
Turkcell Süper Ligi
İkinci ve Üçüncü Lig
Fortis Türkiye Kupası
Dünya Kupası
DÜNYA'DAN FUTBOL
BASKETBOL
NBA
VOLEYBOL
FORMULA 1
MOTOR SPORLARI
TENİS
OLİMPİYAT
DİĞER
EURO 2008
YAZARLAR
CANLI SONUÇLAR
İSTATİSTİKLER
VİDEO
YAYIN AKIŞI
HAFTANIN YAYINLARI
NBA TV'DE BU AY
LİNKLER
Ana sayfam yap
NTVMSNBC
NTV
CNBC-e
NBA TV
e2
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
N. Geographic
İletişim

Aragones temkinli

Fenerbahçe'nin bugün Türkiye'ye gelmesi beklenen yeni teknik direktörü Luis Aragones, İspanyol basınına yaptığı açıklamada Türkiye'de iyi anlaşılamamaktan korktuğunu söyledi.


NTVSPOR
Güncelleme: 11:03 TSİ 3 Temmuz 2008 Perşembe

Fenerbahçe ile anlaşan İspanyol Teknik Direktör Luis Aragones, Marca gazetesinde yayımlanan  röportajında, ''Türkiye'de beni iyi anlamamalarından korkuyorum'' dedi.

 

İspanyolca'da herhangi bir ifade sorunu olmadığını, ancak Türkçe'de hiçbir şey bilmediğini belirten Aragones, ''Eğer teknik direktör olarak bir özelliğe sahipsem o da futbolcularla ve çevremdekilerle iletişimim. Çevirmen fikri beni cezbetmiyor'' değerlendirmesinde bulundu. İspanyol teknik adam, İspanya'da kalmak istediğini, ancak bunun kolay olmadığını ifade ederek, ''İspanya'da kalmak hoşuma giderdi. Dışarıya çok fazla çıkmadım. Şimdi iyi bir takıma, ülkesinde önemli bir kulübe gidiyorum.  Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayacak. Çekiciliği olan bir yol'' şeklinde konuştu.

 

Aragones, bugün gideceği Türkiye ile ilgili, ''Sizi bir kahraman gibi karşılayacaklar, biliyor musunuz'' şeklindeki bir soruya, ''Bana öyle diyorlar. Futbolu çok sıcak olarak yaşayan bir ülke, Avrupa Kupası'nı  kazanarak gittiğimden, karşılamanın önemli olması normal'' cevabını verdi.

 

Aragones ayrıca, daha önceden İspanyol basınının da yazdığı gibi İspanya Milli Takımı'ndaki yardımcılarından olan kaleci antrenörü Ochotorena'nın başka sözlerinden dolayı (Valencia'nın kaleci antrenörü) Türkiye'ye gelemeyeceğini kaydetti.

 

Bu arada, Avrupa Kupası'nı kazanmaları ile ilgili olarak verdiği Santiago yürüyüşü sözünü tutacağını ifade eden Aragones, ''Yapacağım ama ne zaman bilemiyorum. Ben biraz daha uzun, eşim biraz daha kısa yapacak'' dedi.

 

Aragones ayrıca, İspanya Milli Takımı'nda yerini alacak Vicente Del Bosque'ye de başarılar dileyip, iyi işler yapması dileğinde bulundu.

"4 AY İÇİNDE KOVULURSA 2 YILLIK MAAŞINI ALACAK''
Marca gazetesi ayrıca, Fenerbahçe ile Luis Aragones'in dün imzaladıkları sözleşmedeki bir maddede Aragones'in 4 ay içinde kovulması halinde 2 yıllık toplam maaşını almasına hak tanındığını yazdı.

Gazete, Beşiktaş'tan sorunlu bir şekilde ayrılan ve tazminat hakkını kazanan Vicente Del Bosque'den örnek aldığı belirtilen Aragones'in Fenerbahçe'deki ilk 4 ayında kovulması halinde sözleşmesindeki 2 yılık toplam maaşı olan 6 milyon Avro'nun kendisine ödenmek zorunda olacağını iddia etti. Fenerbahçe'nin Aragones ile sezon başına 3 milyon Avro'dan 2 yıllık sözleşme imzaladığı ve yanında yardımcı antrenör olarak Atletico Madrid'den tanıdığı Cesar Mendiondo, fizik kondisyon çalıştırıcısı Carlos Cascallana ve kaleci antrenörü Angel Ferez'i götüreceği bildirildi. Luis'in İspanya Milli Takımı'nda birlikte çalıştığı yardımcıları Ufarte, Paredes ve Ochotorena'nın kişisel başka sözleri olmasından dolayı Fenerbahçe'ye gelemeyecekleri belirtildi.

Fenerbahçe'nin Luis için sezon başın 3 milyon Avro öderken, 3 yardımcısına ödeyeceği toplam ücretin sezon başına 1.5 milyon Avro olacağı ileri sürüldü.

NTV Spor paketine abone olmak için tıklayın
   Bu habere oy ver   Düşük   1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan   Yüksek
     •  En çok puan alan haberler
 Erdem Güntekin , Karşıyaka - İzmir 03 Temmuz 2008, Perşembe 19:17  
Geçen sene galatasaray teknik direktörü ile dedem yaşında diyerek dalga geçen fenerbahçelilerin bu sene saklanacak delik aradığını tahmin etmek pek zor olmasa gerek.
 Cihan Şimşek - İstanbul 03 Temmuz 2008, Perşembe 17:19  
Fenerbahçe'nin olası bir başarısızlık durumunda Aragones'i göndereceğini tahmin etmiyorum.Sadece sözleşme maddesindeki ağır maddi yük nedeniyle değil,aynı zamanda Fenerbahçe'nin geçmişin aksine istikrara daha önem veriyor olmasından dolayı....Evet burası Türkiye ama Fenerbahçe eski Fenerbahçe değil...
 guiza - Bingöl 03 Temmuz 2008, Perşembe 16:23  
forover aragones

ARAMA:
LİGDE PUAN DURUMU
    O P
1 Trabzonspor 11 26
2 Beşiktaş 11 22
3 Ankaraspor 11 22
4 Sivasspor 11 21
5 Galatasaray 11 20