CANLI İZLE
FUTBOL
EURO 2008
Canlı Sonuçlar
Turkcell Süper Lig
İkinci ve Üçüncü Lig
Fortis Türkiye Kupası
Dünya Kupası
DÜNYA'DAN FUTBOL
BASKETBOL
NBA
VOLEYBOL
FORMULA 1
MOTOR SPORLARI
TENİS
OLİMPİYAT
DİĞER
EURO 2008
YAZARLAR
CANLI SONUÇLAR
İSTATİSTİKLER
VİDEO
YAYIN AKIŞI
HAFTANIN YAYINLARI
NBA TV'DE BU AY
LİNKLER
Ana sayfam yap
NTVMSNBC
NTV
CNBC-e
NBA TV
e2
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
N. Geographic
İletişim

Demirören'den sert yanıt

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Fulya Projesi'ni karalamak isteyenlerin Beşiktaş düşmanı olduğunu söyledi.


NTVSPOR ve Ajanslar
Güncelleme: 23:50 TSİ 5 Aralık 2008 Cuma

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Fulya Projesi ile ilgili basında çıkan haberlere yanıt verdi.

Demirören, genel sekreter Kenan Öner, yatırımlardan sorumlu yönetici İlhan Durusoy ve avukat Osman Hacıbekiroğlu ile birlikte projenin gerçekleştirildiği Fulya'daki inşaatın içinde düzenlediği basın toplantısında, Fulya Projesi'ni karalamak isteyenlerin Beşiktaş düşmanı olduğunu söyledi.

Demirören, başkan olarak kişiliğine ve soyadına yapılan saldırılar üzerine düşünülmesi gerektiğini ifade ederek, ''Demirören soyadı, çok büyük ve temizdir. Bu haber Beşiktaşlıyız diye geçinip, dedikodu yapan kişiler tarafından kamuoyuna bir şekilde verilmiştir. Beşiktaş'ın hakkını kimseye yedirmem. Beşiktaş camiası bunu çok iyi bilir. Bunlar Beşiktaş üzerine oynanan oyunlardır. 'Ben Beşiktaşlıyım' diyen herkese seslenmek istiyorum. Fulya Projesi'ni karalamak isteyen Beşiktaş düşmanıdır'' dedi.

Anlaşmanın mahkemeye intikal ettiği ve gizlilik yönünde anlaşma olduğu iddialarına da değinen Yıldırım Demirören, ''Bugünkü haber ile ilgili açıklama yapacağım. Birincisi, adı geçen gizli diye anılan mukaveleye. Bu mukavele, kiracımızla yapılmıştır. Ticari itibarı dolayısıyla, kiracımızın ricasıyla mukavelenin dışarı çıkması istenmemiş ve gizlilik maddesi konmuştur. Burada gizli anlaşma yoktur. Beşiktaş'ta yapılan hiçbir şey gizli değildir. Beşiktaş, A.Ş. olarak Sermaye Piyasası Kurulu'na açığız, dernek olarak da denetlenmekteyiz. Bu anlaşma 13 Ekim tarihinde mahkemeye verilmiştir. Mahkemenin 13 Ekim'de anlaşmayı aldığına dair imzası vardır. 14 Ekim'de de davayı açan karşı grubun anlaşmayı aldığına dair avukatın imzası vardır. 3 Aralık'ta 'Açıklayın' diye çıkılıyorsa, şahsıma ve Beşiktaş üzerine oynanan oyunlar vardır. Müteahhit ile birlikte oluşturduğumuz komisyon, anlaşmazlık olan 2 bin küsur metre karelik alan üzerinde anlaşmazlık belirledi. Her büyük inşaatta bu olmuştur, olmaya devam edecektir. 2 bin metre kare için 6 milyon dolar ön avans aldık. Ama bir şart koştuk. İnşaatı yapan firma, hakkını korumak için bu şartı kabul etti. Ayrıca mahkeme ve bilirkişiye gitmeyi, mahkemenin alacağı karar sonrasında Beşiktaş Kulübü'nün bir alacağı varsa, müteahhit tarafından ödeneceği konusunda da ayrıca anlaştık'' şeklinde konuştu.

Başkan Demirören, ''Beşiktaş'ın hakkını sonuna kadar koruyan ve Beşiktaş için uğraşan Yıldırım Demirören ve yönetimiyiz. Beşiktaş'ın istikbali olan bu projeyi engellemeye kimse cesaret edemez. Türkiye'nin en zor şartlarında yaptığımız ihalede, Beşiktaş'ın haklarını koruyacak şekilde hareket ettik. Her şey çok güzel ve çok güzel olacak. Yapılan haberle Yıldırım Demirören ve yönetiminin haksız kazanç sağladığı düşüncesi oluşturulmaktadır'' diyerek sözlerini tamamladı.

 

Demirören'in ardından açıklama yapan Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu da iddiaları "çirkin ve mesnetsiz" olarak niteledi.

NTV Spor paketine abone olmak için tıklayın
   Bu habere oy ver   Düşük   1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan   Yüksek
     •  En çok puan alan haberler
 black eagle - Bursa 04 Aralık 2008, Perşembe 16:36  
kartalın en büyük düşmanı sensin demirören şu anda istediğmiz tek proje senin bu takımı bırakıp gitmen kartala ve taraftara en büyük hayrın bu olur
 19.03.1903 - İstanbul 04 Aralık 2008, Perşembe 12:38  
Sayın Demirören madem ki Beşiktaş Kulübü'nün hakkını koruyorsunuz, o halde sportif anlamda da gereğini yapmalısınız. Kaybedilen saçma sapan şampiyonluklar, çalınan puanlar, yapılan bariz hatalar var diye anlatmaya çalışanlar sadece Beşiktaş taraftarı. Siz ise yalnızca basına demeç veriyorsunuz. Madem hakkımızı koruyorsunuz, o zaman gereği neyse yapmalısınız. Yapamıyorsanız, bu hataları önleyemiyorsanız, kulübü başarısız yönetiyorsunuz demektir. Sportif başarı istiyoruz! YETER!
 tolga kaplan - İzmir 04 Aralık 2008, Perşembe 09:32  
yildirim demirörenin bu acıklamasını canlı izledim hiç inandırıcılığı yok hatta konusurken uykum geldi. bir fenerbahceli olarak aziz yıldırımın kendini dinletme yeteneğini tattir ediyorum. adanan polatta da var bu yetenek ama yıldırım demiroren bir ilk okul cocugunun kürsüde okudugu yazı kadar sıkıcı bir konusma yaptı..

ARAMA:
LİGDE PUAN DURUMU
    O P
1 Beşiktaş 34 71
2 Sivasspor 34 66
3 Trabzonspor 34 65
4 Fenerbahçe 34 61
5 Galatasaray 34 61