Maviler'in Türk takımları karnesi!

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile karşılaşacak Chelsea'nin Türk takımlarına karşı karnesi iyi. İngiliz temsilcisi, bugüne dek oyandığı 6 karşılaşmanın 4'ünü kazandı; 2'sini ise kaybetti.

NTV Spor 25.02.2014 - 16:19
Maviler'in Türk takımları karnesi!

Chelsea Avrupa Kupaları'nda Türk takımlarıyla 7. kez karşılaşacak. Maviler buıgüne kadar Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe ile ikişer kez mücadele etti.

Chelsea bu maçların 4'ünü kazanırken 2'sinde sahadan yenik ayrıldı. İngiltere temsilcisi bu maçlarda 11 gol atarken kalesinde 4 gol gördü.

1999-2000 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında Galatasaray ile eşleşen Premier Lig temsilcisi, sarı-kırmızılıları Londra'daki ilk maçta zor da olsa 1-0'la geçti.

İstanbul'daki rövanş karşılaşması ise Galatasaray için kötü sonuçlandı. Chelsea bu mücadeleyi 5-0 kazandı. 

Chelsea 2003-2004 sezonunda bu kez Beşiktaş ile Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer aldı.
 
İngiltere'deki ilk karşılaşmayı siyah-beyazlılar Sergen Yalçın'ın attığı gollerle 2-0 kazandı. Almanya'da oynanan rövanş maçında ise gülen taraf 2-0'lık skorla Maviler'di.
Chelsea'nin Türk takımlarıyla son karşılaşması ise 2007-2008 sezonun oldu.

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali'nde Fenerbahçe ile eşleşen Londra temsilcisi, İstanbul'daki ilk karşılaşmayı 2-1 kaybetti. Ancak Stamford Bridge'deki maçı 2-0 kazanan Chelsea turu geçen taraf oldu.

Galatasaray ise Avrupa Arenası'nda İngiliz takımlarıyla 15 kez karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar 3 maçtan galibiyetle ayrılırken, 5 yenilgi aldı, 7 mücadele ise berabere sonuçlandı.

 

Sayfa Yükleniyor...