Abramovich'e suikast şüphesi

Chelsea'nin sahibi Rus oligark Roman Abramovich'te, Ukrayna ile barış görüşmeleri sonrası zehirlenme semptomları tespit edildiği bildirildi.

NTV Spor 28.03.2022 - 18:47
Son Güncelleme: 28.03.2022 - 21:34
Abramovich'e suikast şüphesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen ve 'nin sahibi 'in bu ayın başında zehirlenmiş olabileceği açıklandı.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre; bu ayın başında ile barış görüşmelerinde bulunan heyetteki Roman Abramovich'te zehirlenme belirtileri görüldü.

İsmi Süper Lig ekiplerinden 'yi satın alacak isimler arasında gösterilen Abramovich'te, Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki görüşmeler sonrası Ukrayna ekibinin iki kıdemli üyesiyle birlikte ellerinde ve yüzlerinde deri soyulması ve ağrılı yırtılmayla, kırmızı göz semptomlarına rastlandı. 

Abramovich'le birlikte diğer iki barış görüşmecisinin durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

Ukrayna Devlet Başkanı ile de görüşen Abramovich'in, Volodymyr Zelensky'nin notunu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e vermesi ve sert yanıt almasının ardından bu haberlerin gelmesi ise dikkat çekti. Putin'in Abramovich'e "Onlara söyle, onları yok edeceğim" dediği iddia edildi. 

Zehirlenme belirtileri gösterenler, bu olay için Rusya-Ukrayna savaşını bitirme çabalarını sabote etmeye çalışan Moskova'daki radikal grupları suçladı.

- Kurbanların hayati tehlikesi yok

Öte yandan kaynaklar, Abramovich ve aralarında Kırım Tatarlarından Ukrayna Milletvekili Rustem Umerov'un da bulunduğu Ukraynalı müzakerecilerin hayati tehlike taşımadığı, Abramovich ile bire bir görüşen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin de hastalıktan etkilenmediğini aktardı.

Kaynaklar, batılı uzmanların henüz bu semptomların biyolojik ya da kimyasal bir madde ya da bir çeşit elektromanyetik radyasyon saldırısı nedeniyle mi oluştuğuna ilişkin bir sonuca varamadığını belirtti.

Soruşturmayı yürüten Christo Grozev, Abramovich ve Ukraynalı yetkililerin İstanbul'da yarın düzenlenecek barış görüşmeleri için Türkiye'ye gitmek için acele ettiğini, bu nedenle yeterli numune alamadıklarını aktararak, "Bunu yapanların amacı öldürmek değil sadece bir uyarı yapmakmış" dedi.

Sayfa Yükleniyor...