Chelsea efsanesi, kulübün satışına dahil oldu

Chelsea'nin efsanevi oyuncularından ve eski kaptanlarından John Terry, taraftarların oluşturduğu bir konsorsiyuma destek olarak kulüpten yüzde 10 hisse satın almak için başvuruda bulunacak.

NTV Spor 19.03.2022 - 23:36
Son Güncelleme: 20.03.2022 - 01:49
Chelsea efsanesi, kulübün satışına dahil oldu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından İngiliz hükümetinin uyguladığı yaptırımlar sonrasında Roman Abramovich tarafından satışa çıkartılan 'nin yeni sahibinin önümüzdeki ay belli olması bekleniyor.

Chelsea'yi satın alabilmek için üç resmi teklifin yapıldığı ifade edilirken kulübün eski kaptanlarından de satış sürecine dahil oldu.

Sky Sports'ta yer alan haberde, John Terry ile birlikte Chelsea Kadın Takımı'nın eski oyuncularından Claire Refferty'nin taraftarlardan oluşan True Blues Consortium'a destek olacağı ve kulüpten yüzde 10 hisse satın alabilmek için teklifte bulunacağı belirtildi.

John Terry sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Chelsea yeni bir döneme girerken, kulübün değerlerini ve tarihini benimle benzer vizyona sahip insanlarla korumak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Chelsea'ye kimler teklif verdi?

Amerikan Beyzbol Ligi (MLB) ekiplerinden Chicago Cubs'un sahibi Ricketts ailesi, İngiliz emlak yatırımcısı Nick Candy liderliğindeki konsorsiyum ve Liverpool'un eski başkanı "Sir" unvanlı Martin Broughton ile "Lord" unvanlı Sebastian Coe ikilisi, Chelsea'yi satın almak için ihaleye katılabilecek taraflar oldu.

Başvuruda bulunan katılımcılardan Candy, yaptığı açıklamada Güney Kore merkezli Hana Financial ve C&P Sports'la ortak olarak ihaleye gireceklerini ve resmi tekliflerinin 2 milyar sterlinin üzerinde olacağını belirtti.

Sayfa Yükleniyor...