Gözler Madrid derbisinde!

La Liga'nın 26. haftası dev bir maça sahne olacak... Sadece İspanya'da değil; Avrupa'da haftanın maçında ezeli rakipler Atletico Madrid ile Real Madrid karşı karşıya gelecek.

NTV Spor 28.02.2014 - 13:55
Gözler Madrid derbisinde!

La Liga'nın 26. haftasında gözler şampiyonluk yarışında belirleyici olabilecek Madrid derbisine çevrildi.

Yarın 18:00'de başlayacak zorlu mücadele NTV Spor Smart'tan naklen yayınlanacak...

Zirvede bulunan Real Madrid, Barcelona ile birlikte kendisini 3 puan geriden takip eden ezeli rakibi Atletico Madrid'e konuk olacak. Atletico, ezeli rakibini ligin ilk yarısında deplasmanda yenmeyi başarmıştı. Ancak o günden beri Real Madrid bambaşka bir takım haline dönüşmüş durumda.

Sezon başındaki savunma zaaflarını tamamen ortadan kaldıran teknik direktör Carlo Ancelotti, Ronaldo - Benzema ve Bale'den oluşan Avrupa'nın en tehlikeli hücum hatlarından birine sahip. 3 oyuncu da ne kadar formda olduklarını Şampiyonlar Ligi'ndeki Schalke 04 maçında 2'şer gol atarak gösterdi.

27 maçtır yenilmeyen eflatun-beyazlılar, Kral Kupası yarı finalinde de Atletico'yu 2 maçta 5 gol atıp; gol yemeden elemeyi başardı. Olası Real Madrid galibiyeti Atletico Madrid'in şampiyonluk hayallerinin büyük bir darbe alması anlamına gelecek. Zira Real'in kazanması halinde bitime 12 hafta kala ezeli rakibi ile arasındaki puan farkı 6'ya çıkacak.

Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone'nin geçen hafta Osasuna karşısında kilit oyuncularını dinlendirmeyi tercih etmesi 3-0'lık yenilgiyi beraberinde getirmişti. Bu maçın ardından birçok yorumcu Şampiyonlar Ligi'nde de yoluna devam eden Atletico'nun yoğun maç temposunu kaldıracak genişlikte bir kadrosunun olmadığını savunmuştu. Ancak Real Madrid ile en formda olduğu dönemde karşılaşacak Atletico kendisine güveniyor.

Oyuncular ve teknik direktör Simeone, sezon başından bu yana her maçta yaptıkları gibi sonuna kadar savaşacaklarını söylüyor. 1996 yılından bu yana ilk kez şampiyonluğa bu kadar çok yaklaşan Atletico Madrid'in bu sezon evi Vicente Calderon'da yenilgisi bulunmuyor.

Barcelona ile zirvedeki rakiplerinin karşı karşıya geleceği haftada Nou Camp'ta ağırlayacağı Almeria karşısında hata yapmamaya çalışacak.

 

Sayfa Yükleniyor...