Yanal eleştiri oklarının hedefinde!

Fenerbahçe'de Ersun Yanal'ın performansı tartışma konusu oldu. Yanal, sarı-lacivertli takımın ligin ikinci yarısında şu ana kadar ortaya koyduğu performans nedeniyle eleştiri oklarını üzerine çekti.

NTV Spor 25.02.2014 - 18:50
Yanal eleştiri oklarının hedefinde!

İlk yarıyı 8 puan farkla önde kapatan ancak 2. yarıda oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla beklentilerden uzak kalan Fenerbahçe'de, teknik direktör Ersun Yanal eleştiri oklarını üzerinde topladı.

Sarı-lacivertliler ikici yarının ilk 5 haftasında 2 galibiyet, 2 yenilgi ve 1 beraberlik alarak tam 8 puan kaybetti.

Özellikle deplasmanlarda ilk yarıdaki performansını aratan Fenerbahçe, puan farkının en yakın takipçisi Galatasaray ile  4'e, 3. Beşikaş ile 6'ya düşmesine engel olamadı.

Sakat ve cezalı futbolcu sayısı çok olsa da, beklenen futbolun sahaya yansımasını sağlayamayan Ersun Yanal ilk kez bu kadar yüksek sesle eleştirilirken, deneyimli teknik adamın oyuncu tercihleri tartışma konusu oldu.

Sow ve Webo'nun sakatlıklarının ardından hücum hattını doğru yönlendiremediği şeklinde eleştirilen deneyimli teknik adamın, devre arası transfer yapmayışı da gündemdeki önemli bir madde olarak yer aldı.

Özellikle yaratıcı oyuncu konusunda sıkıntı yaşayan Fenerbahçe'de geçen sezonun önemli isimlerinden Salih Uçan'ın bir türlü ilk 11 şansı bulamaması bir başka eleştiri noktasıydı.

Ersun Yanal ikinci yarıdaki performansı ile selefi Aykut Kocaman'ın da gölgesinde kaldı. Bu sezon tek kulvarda yarışan sarı-lacivertli ekip, son 6 sezonda ikinci yarının ilk 5 maçında en az gol bu dönemde kaydetti. Yanal, döneminde ikinci yarıda 5 maçta rakip filelere 6 gol atabilen sarı-lacivertliler, kalesinde ise 7 gol gördü.

Sayfa Yükleniyor...