"Niye şaşırıyorsun hocam...?"

Fenerbahçe'nin Osmanlıspor'u 1-0 yendiği maçı %100 Futbol'da analiz eden Rıdvan Dilmen dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

NTV Spor 30.10.2015 - 01:11
"Niye şaşırıyorsun hocam...?"

Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay, Fenerbahçe'nin Ankara'da 1-0 kazandığı Osmanlıspor maçını %100 Futbol'da masaya yatırdı.

GÜNTEKİN ONAY: Fenerbahçe için işler Galatasaray gibi olmadı. Çok baskı yediler ve zorlandılar. İlk 15 dakika sezonun en iyi Fenerbahçe'si dedim ama saman alevi gibi kısa sürdü.

RIDVAN DİLMEN: Pereira, bu kadar eleştirildiği için Türkiye'nin çok tuhaf bir yer olduğunu düşünüyordur. Uçuyor denilen Galatasaray ile aynı puanda olan, Avrupa'da iddiasını sürdüren Pereira kendine göre haklı ancak Fenerbahçe'nin futbolu tatmin etmiyor. Şampiyonluk yarışı için taraftara yeterli gelmiyor. Bu oyundan hiçbir Fenerbahçeli mutlu değildir.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe son 25 dakika mahkum oynadı. Osmanlıspor dönen her topu alarak, tek kaleye çevirdi.

RIDVAN DİLMEN: İki haftadır skorun önemli olduğu cümlelerini Pereira'dan duyuyoruz. Bu maç içinde takımın yorgunluğu nedeniyle bunu kabul edebilirim. Ancak "Biz nasıl olsa 1-0'a bağlarız" kredisi artık bitti. Fenerbahçe 1-0'larla sezonu bitiremez.

GÜNTEKİN ONAY: Fenerbahçe'nin tarihinin en pahalı kadrosunun tarihinin en iyi kadrosu olup olmadığı tartışılır. Özellikle van Persie'nin performansı çok durgundu. Eşi bile seyretmişse beğenmemiştir.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe, ilk 15-20 dakika silkinmiş bir görüntü verdi. Bu bölümde Osmanlıspor korkmuş ve sinmiş oynadı. Daha sonra Osmanlıspor önde baskı yapmaya başlayınca maç ortada geçmeye başladı.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe'nin en büyük artısı, atak yemesine rağmen pozisyon vermemesiydi. Bir de Fernadao'nun pozisyonunda net penaltısı verilmedi.

RIDVAN DİLMEN: van Persie çok güçlü değil. Rölanti oynuyor. Zaten Fenerbahçe'nin fiziksel güçsüzlüğünü görebiliyoruz. Fenerbahçe tek forvet oynayacaksa Fernandao oynar.

GÜNTEKİN ONAY: Fenerbahçe zaten deplasmanlarda değil kendi sahasında da oyunu domine edemiyor. Fenerbahçe iyi savunma yapıyor ama oynadığı futbol çok can sıkıcı.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe ekonomik oynamalı. Mesela Markovic'i sonradan kontra atak için oyuna alabilirsin. Fenerbahçe skoru bulduktan sonra güçsüzlükten ve teknik-taktik eksiklerden korumakta zorlanıyor.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe 4-4-2 oynayacaksa orta sahanın ortasında Ozan-Alper ikilisiyle oynayabilir. Fenerbahçe ya 4-4-2 oynayacak ya da 4-2-3-1 oynayacak. Başka şansı yok. 4-2-3-1'de van Persie'yi sağ tarafta oynatırsan takım savunmasında çok zorlanırsın.

RIDVAN DİLMEN: Pereira sezon başındaki çok ofansif kadrodan, çok defansif kadroya döndü. Bunun ortasının bulunması lazım. Souza iki maçtır hiçbir şey yapmıyor. Mehmet Topal stoperlerin yanına yaslanıyor. Bu oyuncular ileriye kat etmezler Meireles de seni öbür kaleye götürmez. Dinamik, kat edici oyuncularla, defansını çıkartabilecek oyuncularla oynamalısın. Alper, Volkan Şen seni ileriye götürür. Maçın adamı Alper Potuk. Nefeslendirdi, golünü attı.

RIDVAN DİLMEN: Fenerbahçe'nin oynadığı oyun ümit de vermiyor, keyif de vermiyor. Fenerbahçe seyircisi, kadroda Mehmet Topal ve Souza'yı yan yana gördüklerinde iyi futbol beklemesinler.

RIDVAN DİLMEN: Galatasaray derbisindeki gibi Fenerbahçe öne geçince oyuna yine Meireles alındı. Skoru korumaya yönelik olarak yaslanmasıyla yapılan ikramı Galatasaray geri çevirmemişti. Osmanlıspor'un ise Sneijder gibi iyi kesicisi yok. Kalite farkından dolayı geri çevirmek zorunda kaldılar.

RIDVAN DİLMEN: Osmanlıspor sezon başındaki görüntüsünün uzağında. Ligin ilerleyen bölümünde sıkıntı yaşayabilirler. Özellikle geriye düştükleri zaman Fenerbahçe karşısında olduğu gibi çok zorlanıyorlar.

Haberin videosunu VİDEO GALERİ'den izleyebilirsiniz...

Sayfa Yükleniyor...