"Londra'yı herkes seviyor. İnşallah finalde oluruz"

Gine ile oynanacak hazırlık maçı öncesi basın toplantısında konuşan A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Londra'yı herkes seviyor. İnşallah orada oluruz finalde" dedi.

NTV Spor 30.05.2021 - 18:32
Son Güncelleme: 30.05.2021 - 18:35
"Londra'yı herkes seviyor. İnşallah finalde oluruz"

2020 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım, Antalya kampındaki ikinci hazırlık maçında ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İki haftalık kampın son günlerini yaşadıklarını söyleyen Şenol Güneş, "Hızlı bir şekilde geçti, yoğunduk. Dinlenmeyi ve çalışmayı aynı anda yaptık. Kamp yeri ve zamanı oldukça güzel. İyi çalışıyoruz. Oyunumuzu gözden geçirdik, neler yapabileceğimizi konuştuk. Rakiplerin analizlerini verdik ama üçüne birden kısaca değindik. Genel olarak ne yapacağımızı konuştuk." dedi.

İLGİLİ HABER | İRFAN CAN KAHVECİ: HER TAKIMI YENEBİLECEK GÜÇTEYİZ

"Yarınlar için de geleceği yazmak için de iyi bir grup olduğunu düşünüyorum"

4 oyuncunun kamptan ayrılacağının söyleyen Güneş, "Üzücü ve zor bir karar olacak. Keyifli bir futbol, akıcı bir futbol oynayıp seyircilerin de keyif almasıyla doğru yapacağımızı biliyoruz. Baştan beri oyuncular da iyi mesafe aldılar ve milli takıma geldiler. Kişilikleri, karakterleriyle birlikte eksiklerini de giderip oyuncu olarak daha iyi olmalılar. Bugünü iyi değerlendirmek lazım. Bunu kendileri yarattı. Önce ev sahibiyle ilk maçımızı yapacağız, bu önemli. Yarınlar için de geleceği yazmak için de iyi bir grup olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Bazı oyuncuları riske etme istemiyorum"

Gine ile oynayacağımız hazırlık maçına da değinen deneyimli çalıştırıcı, "Gine, benim eski oyuncum Yattara'nın takımı. İyi oyuncuları var. Diawara ile Napoli'de Beşiktaş'la oynamıştık. Zor maç olacağını düşünüyorum. Yarın itibarıyla baskıyı deneyeceğiz. Orta sahayı tamamen değiştireceğim. Forvette de değişiklik olacak. Bazı oyuncuları riske etmek istemiyorum. Yarından sonra da bir kadro ortaya çıkacak. Hafif bir darbeyle Enes sakatlandı ama önemli değil. Oyuncular da biraz tatil havası yaşadılar burada ama çaktırmadan idman da yaptırdık. Çabuk, hızlı bir İtalya ile oynayacağız. Formda bir İtalya ile oynayacağız. O maçı önemsiyoruz ama yarın da kazanmak için oynayacağız. Hep farklı gerideydik, artık inşallah hep farklı galibiyet öne geçeriz." dedi.

"Çok takılmıyorum ama oyuncuların bilmesinde yarar var"

Şenol Güneş, "Bu sistem değişiklikleri çok takılacak bir konu değil ama ihtiyaç olan bir şey. Hep konuşulan şeyler, diziliş şeklidir. Sonuca giden yolda araçlardır. Biz de zaman zaman farklı oynadık. Ama oyuncu kendi performansı düşünce mazereti sisteme bulur. Bizim bu maçta üçlü oynatmamızın sebebi stoperleri görmekti. Bunlar birkaç idmanla olacak şeyler değil. Olabilir ama kısa zamanda sağlıklı olmayabilir. 5-3-2'ye döndüğümüz günler de oldu. Hangisi kolay olursa onu yapacağız. Çok takılmıyorum ama oyuncuların bunları bilmesinde yarar var. Oyuncuların performansı çok önemli. Ama hem sistem değişikliği hem oyuncu değişikliği önemli. Bunları yaşayacağız, oyuncular alışacak." şeklinde konuştu.

"Kendilerine bile şaşırmalılar. Öyle oynamalılar"

"Özünde İtalya savunmaya geldiği zaman oradan pas yaparak çıkıyor." tecrübeli teknik adam, "Savunmada baskı yaparsanız bazen çıkamıyorlar ama çıkarlarsa hücumu iyi bitiriyorlar. Tekrar gözden geçireceğiz. Diğer yandan savunmada da kalırsanız ikiye birleri çok iyi yapıyorlar. Yüksek tempolu baskılı oyun hepsini çalışmak zorundayız. Futbolun doruk noktasını oynuyorsunuz. Futbolcuların şunu bilmesi lazım, kendilerine bile şaşırmalılar. Öyle oynamalılar. Bazen 5'e 2'de patır patır oynuyorlar ama sahada olmayabiliyor. Letonya maçında mesafe büyüdü, rahat rahat çıktılar. Futbol böyle. Manchester City mesela oyundan koptu oyun kuramadı. Kötü giden bir maçı toparlamak gibi şeyler önemli. Biz sadece antrenman yapmıyoruz. Toplantılarımız, idmanlarımız... Bundan sonra sahayı yaşayacağız ki hazırlansınlar." dedi.

"Futbol hata yapanların kaybettiği bir oyun"

"Geçmişteki oyunlardaki eksikleri konuşuyoruz." diyen GÜneş, "Daha önce attığımız taçtan gol yedik. Mesela savunmada rakiplere çok vurdurduk. Goller de yedik. Gol yiyoruz, gol atıyoruz. Uzun boylu oyuncularımızın da kafayı iyi vuramadığını görüyoruz. Onları çalışıyoruz. Taç atışında da önemli noktalar var. Çalışıyoruz. Hep arayış, hep bir çözüm. Futbol o kadar yenileniyor ki... Bireysel çok iyi oyuncular var ama takımları kaybedebiliyor. Böyle bir oyunda özel oyuncuların öne çıkması önemli olan. Bunların daha fazlasını yapacağız. Merkezi az kullanıyorduk şimdi merkezi daha fazla kullanıyoruz. Bunların hepsi çalışmayla. Futbol hata yapanların kaybettiği bir oyun." diye konuştu.

"Londra'yı herkes seviyor. İnşallah orada oluruz finalde"

'de final oynamayı istediklerini söyleyen A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Londra'yı herkes seviyor. İnşallah orada oluruz finalde. Merdivenin ilk basamağı İtalya maçıyla başlıyor. Biz şu an sadece işimizi yapmak istiyoruz. Geçmişi konuşmaya da gerek yok. Hazırlık dönemi, İtalya maçı, Galler maçı, İsviçre maçı... Biz o taraflarında değiliz. Bunlar futbolcu desinler, Türkiye'de iyi futbol oynanıyor desinler. Gözleri biraz bize çevirsinler istiyorum, derdim o. Gelecek olan nesiller için önünü açacak oyuncular bunlardır. Bu oyuncular akıncılardır. Hem bize hem de Gine'ye başarılar yarınki maç için. Yarınki maçtan sonra bir gün daha buradayız, sonra ayrılacağız." dedi.

Sayfa Yükleniyor...