KRSTIC'İN YERİNE PLEISS

Galatasaray Odeabank, Nenad Krstiç’in basketbolu bırakması sonrası, pivot transferini kısa sürede çözdü. Sarı-Kırmızılılar, Alman pota altı oyuncusu Tibor Pleiss ile sözleşme imzaladı.

NTV Spor 12.09.2016 - 12:53
Son Güncelleme: 12.09.2016 - 15:18
KRSTIC'İN YERİNE PLEISS

Ülkemizi THY Euroleague'de temsil edecek Galatasaray Odeabank, Sırp oyuncu Nenad Krstiç’in sakatlıklar sebebiyle basketbolu bırakma kararı almasının ardından pota altı için arayışlara başlamıştı. Sarı-Kırmızılıların tercihi, Tibor Pleiss oldu.



Geçtiğimiz sezonu Utah Jazz’de tamamlayan Alman oyuncu, takas sonrası gittiği Philadelphia Sixers tarafından önceki hafta serbest bırakıldı. Pleiss, Brooklyn Nets'in hazırlık kampına katılmak için bir davet almasına karşın, Galatasaray Odeabank ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

2.21 boyundaki pivot, 3 yıl Brose Baskets Bamberg, 2 yıl Laboral ve 1 yıllık Barcelona maceralarının ardından; geçen yaz Utah Jazz ile üç yıl - 10 milyon dolarlık bir kontrata imza atmıştı. Kariyerinin en iyi sezonunu Laboral’de geçiren 26 yaşındaki basketbolcu, 2013-2014 sezonunda Euroleague'de 12 sayı ve 5.4 ribaund ortalamaları tutturmuştu.

Sayfa Yükleniyor...