"Avrupa'da rekabet edemeyiz"

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, mevcut yabancı sınırlaması kuralıyla Avrupa'da rekabet edemeyeceklerini söyledi. Aysal, "Samimi oldukları takdirde, yabancı kuralından memnunum diyecek bir kulüp çıkacağını düşünmüyorum" dedi.

NTV Spor 31.05.2014 - 14:13
"Avrupa'da rekabet edemeyiz"

AYSAL: ARTIK ÇİLEK MEVSİMİ DEĞİL

Başkan Ünal Aysal, Galatasaray Adası'nda düzenlenen ağabeyler-ablalar topluluğu buluşmasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Transfer için çok ciddi şekilde çalıştıklarını ifade eden başkan Ünal Aysal, "Transfer yapmak, taktiksel olduğu kadar matematiksel de bir olay. Hesap kitap işi. Bunlara son derece dikkat etmemiz gerekiyor. Son günlerde UEFA'dan hafif bir uyarı aldık. Bunları da göz ardı edemiyoruz. Bunların bazında yapılabileceğin en iyisini yapmaya çalışıyoruz"diye konuştu.

"YURTDIŞINDA FELAKETLERE YOL AÇABİLİR"
Türkiye'deki en büyük sorunun yabancı sınırlaması olduğunu vurgulayan Aysal, "Türkiye'deki tüm kulüpler sıfır yabancıyla oynayacaksa, biz buna hazırız. Ama bu yurtdışında felaketlere yol açabilir. Avrupa'daki kulüplerin aynı silahlarla yarışmadığı ortada. Bizim karşımızda 10 yabancıyla oynanan ve dünyanın en iyi 10 yabancısıyla oynayanlar varken, Türkiye'nin en iyi 10 futbolcusuna  baktığımızda bu yarışmaları kaybedeceğimiz çok açık" dedi.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONLUĞU SÖZÜ VEREBİLİRDİM"
"Yabancı kuralından memnunum diyecek bir kulüp çıkacağını düşünmüyorum" ifadesini kullanan başkan Aysal, "Umarım yabancı kuralını çözmek için 30 yıl beklemeyiz. Sınır olmasaydı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sözü verebilirdim ama önümüzde böyle bir engel var. Bu sözü bugünkü şartlar altında vermem mesuliyetsizlik olur" şeklinde konuştu.

Ünal Aysal, basketbol final serisinde karşılaşacakları Fenerbahçe'yle dost bir mücadele ortaya koyacaklarına inandığını da sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...