Hakemler yorumladı: Galatasaray'ın, MKE Ankaragücü maçındaki ikinci golü için verilen gol kararı doğru mu?

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Galatasaray 1-0 geriye düştüğü maçta MKE Ankaragücü'nü 2-1 yendi. Sarı kırmızılıların attığı ikinci golü hakemler yorumladı.

Haber Merkezi - NTV Spor 30.09.2023 - 23:21
Son Güncelleme: 30.09.2023 - 23:39
Hakemler yorumladı: Galatasaray'ın, MKE Ankaragücü maçındaki ikinci golü için verilen gol kararı doğru mu?

Trendyol 'in 7. haftasında , RAMS Park'ta MKE Ankaragücü ile karşılaştı.

📈 TRENDYOL SÜPER LİG PUAN DURUMU 📈

İlk yarının golsüz geçildiği karşılaşmada ikinci yarı 3 gol oldu. Konuk takım 48'de Renaldo Cephas ile öne geçti. Galatasaray 56'da  ve 69'da Hayrullah'ın kendi kalesine attığı gollerle 2-1 kazandı. 

GOL KARARI GÜNDEM OLDU

Galatasaray - MKE Ankaragücü maçının 69. dakikasında Tete'nin pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Boey, meşin yuvarlağı kaleye gönderdi. Savunmada Hayrullah Bilazer, yatarak çıkartmaya çalıştığı topu kendi kalesine gönderdi.

VAR'da yapılan incelemenin ardından hakem Volkan Bayarslan gol kararı verdi. Bu gol sosyal medyada gündem oldu.

Yayıncı kuruluş beIN SPORTS'ta yayınlanan Trio programında eski hakemler pozisyonu yorumladı.

Galatasaray'ın attığı ilk gol için yorum:

Deniz Çoban: Mert Çetin faul alabilmek için  sol ayağını sürüyerek gidiyor. Kerem'in üstten bir itmesi olabilir ancak oyuncu (Mert çetin) düşmeye karar vermiş. Oyuncu ayağını sürüyerek gittiğinden oyuncu itilmiş gibi görünüyor. Kerem'in itmesi etkili değil. Benim için faul yok. Devam kararı doğru. 

Bahattin Duran: Bu tür pozisyonlarda hakemlerin çoğu faul çalıyor. Oyuncular da bunları bildiği için faul almaya çalışıyor. Kerem de çok masum değil. Mert topla oynamak isterken, Kerem hep gözüyle Mert'i kesiyor. Kerem gerçekten Mert'i bozmak için gidiyor. Hafif teması da faulu gerektirmiyor. Devam kararı doğru.

Galatasaray'ın attığı ikinci gol için yorum:

Deniz Çoban: Video Yardımcı Hakem'i tebrik ederim. Bu topa eğer Ankaragücü'lü oyuncu dokunmasa top kaleye girmeyecek mi? Top kaleye girecek. Kaleye giren bir topu savunma oyuncusu çıkarmaya çalışırken kendi kalesine sokmuş topu. Gol kendi kalesine yazılmış ama katılmıyorum. Topun nerede olduğu belli. Sayın Büyükekşi her türlü imkanı kullanıyor. Futbolun içine teknolojiyi sokmak için uğraşıyor. Bu tür pozisyonlar çok can yakabilir. Gol teknolojisine ihtiyacımız var. En azından hakem saatine bakar ve karar verir. Bu golü yardımcı hakemin golü görmesi gerekir.

Bahattin Duran: Gol net bir şekilde kale çizgisini geçmiş. Pozisyon net gol. Tartışılacak bir şey yok. 

Sayfa Yükleniyor...