Güreşte heyecan başladı

Dünya Güreş Şampiyonası'nın açılış töreni Özbekistan'ın başkentinde yapıldı.

NTV Spor 08.09.2014 - 17:09
Güreşte heyecan başladı

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nın açılış töreni yapıldı.

Gymnastics Palace Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış töreni, turnuvaya katılan milli takımların bayraklı geçişişle başladı.

Dünya Güreş Birliği Başkanı Nenad Lalovic, törende yaptığı konuşmada, Özbekistan'da üst düzeyde bir şampiyona düzenlediklerini belirterek, "Dünyanın en iyi güreşçileri, 7 gün boyunca burada mindere çıkacak. Fair-play çerçevesinde müsabakalar olmasını temenni ediyorum" dedi.

Tribünleri dolduran Özbek halkına teşekkür eden Lalovic, "Şampiyonanın ilk gününde çok çekişmeli maçlar seyrettik. Bundan sonraki günlerde de aynı mücadelenin devam edeceğine inanıyorum. Sporcuların herhangi bir sakatlık yaşamadan şampiyonayı tamamlamasını diliyorum" diye konuştu.

GÜREŞÇİLERİMİZİN RAKİPLERİ BELLİ OLDU
Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nda, serbest stilde Türk güreşçilerin ikinci gün karşılaşacakları rakipler belli oldu.
     
Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te devam eden şampiyonada serbest stil ikinci gün müsabakalarının kuraları, Gymnastics Palace Spor Salonu'nda çekildi.
     
Kura çekimi sonucunda 61 kiloda Münir Recep Aktaş Özbek sporcu Hayat Sayfullaev, 65 kiloda Mustafa Kaya Kuzey Koreli Ju Song, 74 kiloda Soner Demirtaş Gürcü güreşçi Jumber Kvelashvili ve 97 kiloda Şamil Erdoğan Letonyalı Iman Lagodski ile mücadele edecek.

 

Sayfa Yükleniyor...