"Bu 19. yüzyıl futbolu"

Golsüz sona eren Chelsea-West Ham maçı sonrası savunma polemiği patlak verdi... Chelsea Menajeri Jose Mourinho, West Ham'ın 19. yüzyıldan kalma bir taktikle sahaya çıktığını öne sürdü.

NTV Spor 30.01.2014 - 13:02
"Bu 19. yüzyıl futbolu"

"Bu Premier Lig değil... Bu dünyanın en iyi ligi değil... Bu 19. yüzyıl futbolu"...

Chelsea Menajeri Jose Mourinho, West Ham ile golsüz berabere kaldıkları maç sonrası rakip takımın savunmaya dönük oyununu işte bu sözlerle eleştirdi. West Ham savunmasını aşmaları için yanlarında matkap getirmeleri gerektiğini savunan Mourinho, Londra ekibinin menajeri Sam Allardyce'a tepkiliydi.

Maçta futbol oynamak isteyen sadece bir takım olduğunu savunan Mourinho, "Futbol 2 takım arasında oynanır. Bu gece futbol oynamak isteyen sadece 1 takım vardı. Bunu maç sonunda Sam Allardyce'a da söyledim. Belki onun yerinde olsam ben de aynısını yapabilirdim. Ama şunu da söylemeliyim, bu Premier Lig değil. Bu dünyanın en iyi ligi değil. Bu 19. yüzyıl futbolu. West Ham maça 5 savunmacı ile çıktı. 2. yarıda savunma oyuncuları adeta kaleci gibi oynadı. Oyuncularım bu duvarı aşmak için ellerinden gelen herşeyi yaptı. Berabere kaldığımız için onları eleştiremem" ifadelerini kullandı.

Maç sonunda Sam Allardyce'a, Mourinho'nun eleştirileriyle ilgili görüşleri soruldu. Deneyimli menajer, Mourinho'ya aynı şekilde karşılık vererek, "Böyle yapacağını biliyordum. Taktiksel olarak ona üstünlük sağladık. Açıkçası bana istediğini söyleyebilir. Bu hiç umrumda değil. Jose,, kötü bir futbol oynadığımızı iddia ediyor. Puan kaybını hazmedemeyeceğini biliyordum. Ama yapacak bir şey yok. Şansına küs Jose" dedi...

Maç boyunca West Ham kalesine 39 şut çeken Chelsea, 2003-2004 sezonundan bu yana bir maçta rakip kaleye bu kadar fazla şut çekmesine karşın gol atamayan ilk takım oldu.

 

 

Sayfa Yükleniyor...