Derbinin rengi Kırmızı!

Premier Lig'de Merseyside Derbisi'nde Liverpool ve Everton, Kırmızılar'ın evinde Anfield'da karşı karşıya geldi. Sahadan 4-0 gibi farklı bir skorla galip ayrılan Liverpool, rakibine ağır bir mağlubiyet yaşattı.

NTV Spor 29.01.2014 - 01:23
Derbinin rengi Kırmızı!

İngiltere Premier Lig'de 23. haftanın en önemli olan maçında ezeli rakipler Liverpool ve Everton, Merseyside Derbisi'nde karşı karşıya geldi.

Maça çok baskılı başlayan ev sahibi Liverpool, 21. dakikada Suarez'in kulladığı köşe vuruşunda, kaptan Gerrard'ın kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti.

Bu golden sonra da ataklarına devam eden Kırmızılar, 33'te Everton savunmasının arkasına sarkan Sturridge'nin golüyle farkı 2'ye çıkardı. Ancak ev sahibinin derbide durmaya niyeti yoktu. Bu kez savunmadan atılan uzun topa hareketlenen Sturridge, kalecinin üzerinden şık bir aşırtmayla skoru 3-0'a taşıdı.

Maçın ilk devresi de bu skorla tamamlandı.

İkinci yarının başlamasıyla, yine Liverpool'un golü geldi. 50. dakikada bu kez Everton savunmasının arkasında Suarez vardı. Nerdeyse orta sahadan aldığı topla ilerleyen Uruguaylı yıldız, yerden düzgün bir vuruşla skoru 4-0 yaptı.

Maçın kalan dakikalarında ise başka gol olmayınca Liverpool, sahadan 4-0 gibi farklı bir skorla ayrıldı ve ezeli rakibine ağır bir mağlubiyet yaşattı. Bu sonuçla Kırmızılar, 46 puana yükselirken, Maviler ise 42 puanda kaldı.

 

Sayfa Yükleniyor...