Glazer'ın hayat hikayesi! (Video)

Manchester United'ın sahibi Malcolm Glazer, 85 yaşında hayata veda etti. Peki Glazer kimdir? Pekçok United taraftarı artık hayatta olmayan kulüp sahibini neden sevmiyor? İşte bu soruların yanıtları...

NTV Spor 29.05.2014 - 16:34
Glazer'ın hayat hikayesi! (Video)

Litvanyalı göçmen bir ailenin çocuğu olan Malcolm Glazer, Birleşik Devletler'de sıfırdan başlayarak bir imparatorluk kurdu.

Spor dünyası Glazer'ın adını ilk kez 1995'te duydu. Glazer, Amerikan Profesyonel Futbol Ligi NFL'in en başarısız takımlarından Tampa Bay'i 192 milyon dolarlık rekor bir fiyata satın aldı. Glazer'in sahipliğinde hızla gelişen Tampa Bay, 2003'te tarihinin ilk şampiyonluğunu kazandı.

Glazer, Tampa Bay ile yakaladığı başarının ardından gözünü Atlantik'in diğer yakasına; İngiltere'ye çevirdi. Hedefi o yıllarda dünyanın en değerli futbol kulübü olan Manchester United'dı. Malcolm Glazer, birkaç başarısız denemenin ardından 1.4 milyar dolara United'ı eline geçirdi. Ancak United taraftarı Glazer'a, Tampa Bayliler gibi sevgiyle yaklaşmadı.

Glazer, kulübün kontrolünü eline geçirmesini sağlayan çoğunluk hisselerini satın alabilmek için bankalara yüksek miktarda borçlandı. United böylece dünyanın en borçlu kulüplerinden biri haline geldi.

Glazer'ın Old Trafford'a hiç uğramaması, takımın Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 3 finalin hiçbirini izlemeye gelmemesi, kulübü sadece para kazanmak için satın aldığını düşünen Unitedlıları daha da kızdırdı.

Öyle ki kulübün en büyük taraftar gruplarından birinin adı, "United'ı sev Glazer'dan nefret et"... Kırmızı Şeytanlar her ne kadar borç batağına sürüklense de Glazer, Sir Alex Ferguson'ın işine hiçbir zaman karışmadı.

Ve takım Ferguson'ın önderliğinde Glazer ailesine 5 Premier Lig, 1 de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandırdı.

Sayfa Yükleniyor...