Moyes kabusu!

Manchester United, David Moyes yönetiminde kabus gibi bir sezon geçiriyor. Son olarak Şampiyonlar Ligi'nde Olimpiakos'a 2-0 yenilen United'da taraftarların hiç alışık olmadığı olumsuz istatistikler ortaya çıktı. İşte Moyes'un 6 aylık karnesinde öne çıkan başarısızlıklar...

NTV Spor 27.02.2014 - 14:20
Moyes kabusu!

Manchester United yeni menajeri David Moyes yönetiminde Wigan'ı 2-0 yenerek sezona Community Shield kupasıyla başladı.

Kırmızı-Şeytanlar, Premier Lig'deki ilk maçında da Swansea'yi deplasmanda 4-1 yenince birçok kişi Alex Ferguson'ın yokluğunu aramayacaklarını düşünmeye başlamıştı. Ancak aradan geçen 6 ayda Moyes yönetimindeki United, Ferguson döneminde görülmemiş olumsuz istatistiklerle gündeme geldi.

Manchester City'e deplasmanda 4-1 yenilen United, ezeli rakibi karşısında son 25 yılın en ağır deplasman yenilgisini aldı.

City yenilgisinden bir hafta sonra, United, West Brom'u ağırladı. Sahadan 2-1 galip ayrılan West Brom, böylece Old Trafford'da 35 yıl aradan sonra ilk kez kazanmış oldu.

Everton'ı çalıştırırken United'ı deplasmanda hiç yenemeyen David Moyes, 4 Aralık'ta eski takımının Old Trafford'daki 21 yıllık galibiyet hasretini sona erdirmesini izlemek zorunda kaldı.

Everton'da 4 gün sonra bu kez Newcastle United, Old Trafford'da galip geldi. Böylece Newcastle da,, 41 yıl sonra ilk kez United'ı Old Trafford'da yenmeyi başarmış oldu. United ise 11 yıl aradan sonra ilk kez evinde üst üste 2 maç kaybediyordu.  

Old Trafford'daki yenilgi serisi Federasyon Kupası'nda Swansea karşısında devam etti. Wilfried Bony'nin son dakika golüyle 2-1 kazanan Swansea tarihinde Old Trafford'daki ilk galibiyetini aldı. United ise 1984 yılından bu yana 2. kez Federasyon Kupası'nda 4. turu göremedi.

Moyeslu United'ın kötü gidişi Stoke City karşısında da sürdü. Son 11 maçında sadece 1 puan alabilen Stoke City, United'ı 2-1 yenerek hayat buldu. Bu ayrıca, Stoke City'nin United karşısında ligde son 30 yıldır aldığı ilk galibiyetti.

Manchester ekibinin kötü gidişi Şampiyonlar Ligi'nde de sürdü. Olimpiakos, 2-0'lık skorla Manchester United'ı Avrupa kupalarında yenen ilk yunan kulübü unvanını aldı.

United bu süreçte Bayer Leverkusen'i deplasmanda 5-0 yenerek Avrupa kupalarında tarihinin en farklı deplasman galibiyetini aldı. Juan Mata'yı kulüp rekoruyla renklerine kattı ve Wayne Rooney'i Ada tarihinin en çok kazanan oyuncusu yaptı.

Sayfa Yükleniyor...