Bir yıldız doğdu: Pedri

Andres Iniesta, 17 yaşında Barcelona B için oynuyordu. Xavi ise henüz Barcelona ile ilk maçına çıkmamıştı. Şimdi 17 yaşındaki Pedri, Barcelona formasıyla çoktan adından söz ettirmeye başladı bile...

Oğuz Öztürk 29.10.2020 - 12:12
Bir yıldız doğdu: Pedri

5 Milyon Euro. Pedri, Barcelona'nın 10 yıl sonra büyük bir yıldızı olduğunda, bu rakamı Barça'nın Pedri için Las Palmas'a ödediği miktar olarak hatırlayacağız. Şüphe yok ki bu, o zaman oldukça az gelecek. 

Geçen yıl, İspanya ikinci ligini izleyenler Pedri'nin potansiyelini biliyordu. Barcelona'ya geldiğinde La Liga takip edenler gördü ve son olarak, Juventus maçında artık kendini tüm Avrupa'ya tanıtmış oldu. 

"Kaç yaşında olduğunu bilmek etkileyici bir şey. Bugün karakterini de gösterdi. Bu yaşta o seviyeyi ve o karakteri göstermesi mutlu ediyor. Pedri, Barcelona için harika bir oyuncu olacak"

Ronaldo Koeman, Juventus ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçı sonrasında Pedri ile ilgili görüşlerini bu sözlerle dile getirmişti. 

Barcelona'nun Juventus deplasmanında kazandığı karşılaşmada 90 dakika sahada kalan Pedri, OPTA verilerine göre %95,2 pas isabeti yakaladı, girdiği 18 ikili mücadelenin 10'unu kazandı. 

17 Ekim'deki Getafe ve 24 Ekim'deki El Clasico'da 11'de başlayan Pedri, ilk kez Juventus karşılaşmasında 90 dakika sahada kaldı ve çıktığı Şampiyonlar Ligi sahnesinde tüm dünyaya bir yıldız doğduğunu müjdelemiş oldu. 

Sayfa Yükleniyor...