"Futbol oynamak istiyorum, risk alırım"

Barcelona'nın Hırvat yıldızı Ivan Rakitic'in gelecek sezon hangi takımda oynayacağı bilinmiyor; ancak oyuncu artık futbol oynamak istediğini açıkladı. Corona Virüs nedeniyle verilen arayla ilgili konuşan Rakitic market çalışanlarını örner vererek "Futbol oynamak istiyorum, risk alırım" dedi.

NTV Spor 30.04.2020 - 16:53
Son Güncelleme: 30.04.2020 - 16:55
"Futbol oynamak istiyorum, risk alırım"

Marca gazetesine verdiği röportajda, futbola dönmek istediğini söyleyen Rakitic, "Bu herkes için yeni bir durum ve her zamankinden daha fazla birlik olmalıyız. Daha ileri gitmek ve bu durumdan zaferle kurtulmak için güçlerimizi birleştirmeliyiz" dedi.

"En çok neyi özledin?" sorusuna ise Hırvat oyuncu, "Ailemi, arkadaşlarımı, yaşamımı paylaştığım insanları. Kızlarımı okuldan almayı, şehirde kahvaltı yapmayı, antrenman sahasına gidip çalışmayı, dışarıda yemeği özledim. Gündelik hayatımdaki basit şeyleri özledim" yanıtını verdi.

"Böyle bir durumla karşılaşabileceğini düşündün mü?" sorusu üzerine Rakitiç şu ifadeleri kullandı, "Gerçekte hayır. Kimsenin böyle bir şey hayal edebileceğini düşünmüyorum. Bu duruma saygım var ve baştan beri ona uygun davrandım. Şampiyonlar Ligi'nde Napoli ile oynayacağımız önemli bir andan önce başladı. O ziyareti bir çok belirsizlikle yaptım ve şimdi ne yaptıysak olumlu yönde yaptık. O adımların herkesin iyiliği içindi. Bu kez bizi şaşırtan şeyi umarım asla yapmaz."

Bir çok ders aldığını vurgulayan Ivan Rakitic, "En önemlisi de küçük detaylara daha fazla şükretmek. Basit anlar ve önemlisi de aileme daha yakın olmak. Bu durum herkese bir çok yönden büyük dersler verdi" diye konuştu.

"Korku yaşadın mı?" sorusu üzerine de Rakitic, "Korku kelimesinin doğru olup olmadığını bilmiyorum; ailemle ve bana yakın insanlarla ilgili her şeyi kontrol ve analiz etmeyi seven; iyi organize bir insanım. Ailem Sevilla, Hırvatistan ve İsveçre'ye dağılmış durumda. Şükürler olsun ki birbirimizle her gün video bağlantılarıyla ve mesajlarla iletişim kurabiliyoruz. Ancak bazı gergin anlarım oldu. Tanrı'ya şükürler olsun tüm ailen iyi" yanıtını verdi.

"ÇALIŞANLAR RİSK ALIYOR, BEN DE ALMAK İSTERİM"
Bazı liglerin ertelenmesinin kendi kararları olduğunu belirten 32 yaşındaki oyuncu "Futbol oynanmalı mı?" sorusu üzerine de "Ben oynamak istiyorum. En iyi sağlık garantileri altında dönmemiz gerekiyor; ancak bunun yüzde yüz olmayabileceğini de bilmeliyiz. Bu işlerine dönen herkes için geçerli. Süper market çalışanları da soyunma odalarında kıyafet değiştiriyor. Onlar da bizim gibi yakalanma riskine sahip. Onlar bu riski alıyor ve ben de bu riski almak istiyorum. Bir iş yapıyoruz ve eminim ki taraftarlara sorsak onlar da futbol isterler. İnsanların futboldan yeniden zevk almalarına çalışmalıyız. Biz futbolcular bize destek veren ve güçlü gösteren tüm çalışanlara örnek olmayız. Bu güce katılmak isterim" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...