Messi: Bir transferden çok daha fazlası!

Paris Saint-Germain (PSG) transfer döneminde Lionel Messi'yi bonservissiz kadrosuna katarken; yazın en sansasyonel hareketi gelmişti. Arjantinlinin kulübe transferinin etkilerinin detayları ortaya çıktı.

NTV Spor 23.12.2021 - 10:31
Messi: Bir transferden çok daha fazlası!

ile 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık anlaşmaya varan 'nin transferi 'yi olumlu etkiledi. Goal.com'un haberine göre; 7 Altın Top (Ballon d'Or) ödüllü Arjantinli'nin formaları neredeyse 1 milyon sattı. Kulüp Sponsorluk Direktörü Marc Armstrong, 34 yaşındaki oyuncunun gelişinin ardından forma satışlarında rekor kırıldı. Covid-19'un olmaması durumunda rakamların daha da yukarılarda olabileceği vurgulandı.

Messi'nin gelişinin "büyük kazanım" olduğunu söyleyen Armstrong, "Ticari noktadan bakıldığında inanılmaz etki. Geçen yıl diğer kulüplerden daha çok forma sattığımıza inanıyorum. Bu yıl daha da iyi olacak. En az %30-40 talep artışı kesinlikle en iyisi. Talep inanılmaz. Eğer daha fazla üretebilirsek, onları da satarız" dedi.

PSG SPONSORLARI ÇEKTİ Mİ?
Messi'nin gelişinin ardından PSG'ye sponsorluk teklifleri yağmaya başladı. Fransız devi, Arjantinlinin imzasının ardından hızlıca kazanmaya başladı ve ülke dışından şirketlerle de ortaklığa başladı. PSG; Autohero, Crypto.com, Smart Good ve Gorillas gibi firmalarla anlaşmalar yaptı ve kazançlarını artırdı. Marc Armstrong, işbirlikleri ve tekliflerle ilgili olarak, "Resmen imzalamasından hemen önce de teklifler büyük oranda arttı, o zaman da bir çok teklif vardı. Sponsorluklardan pazarlamaya; ağırlamalardan bilet satışlarına kadar iş alanlarımızda büyük bir etkisi olduğunu hissediyoruz" ifadelerini kullandı.

MESSI'NIN PSG'NİN SOSYAL MEDYA HESAPLARINA ETKİSİ
Messi'nin gelişi PSG'nin sosyal medya hesaplarını katladı. PSG, Lionel Messi'nin imzalamasının sonrasındaki haftada tüm sosyal medya hesaplarında 20 milyon abone kazandı. Lionel Messi'nin imzalamasından bu yana PSG'nin sosyal medya takipçi sayıları her ay 1 milyon arttı. PSG'nin sosyal medyadaki etkileşim sayısı ise 150 milyon oldu. Bu da PSG'nin oyuncuları açıklamaları, tüm kulüp ve oyuncu hesapları tarihinin en yüksek oranı oldu.

BİLET SATIŞLARI KONUSU
PSG ile 15 maça çıkan ve 6 gol 5 asistlik performans sergileyen Lionel Messi, bilet satışlarını da pozitif etkiledi. PSG, bilet satışlarına yetişmeye çalışırken; PSG'nin Sponsorluk Direktörü Marc Armstrong, bilet fiyatlarının uygun kalacağını söyledi.

Armstrong, "Büyük bir talep var; şu anda hepsini karşılayamıyoruz, doğal olarak ikincil piyasaya ilgi artıyor. Bu, fiyatlandırma stratejisinde ve devam eden tüm yenileme tartışmalarımızda dikkate alacağımız birçok unsurdan biridir. Fiyatlar yükselirse şaşırtıcı olmaz. Bu çalıştığımız alan. Ancak stadyumların halka açık alanlarında, tüm hayranlarımızın Paris Saint-Germain deneyiminin keyfini çıkarmasını sağlamak için fiyatları uygun seviyede tutmaya kararlıyız" açıklamalarında bulundu.

Sayfa Yükleniyor...