Ryan Giggs'in rekor gecesi!

Manchester United, Olimpiakos'u Şampiyonlar Ligi'nin dışına iterken, sahanın yıldızlarından biri de Ryan Giggs'ti... 40 yaşındaki Giggs, Devler Ligi eleme turunda forma giyen en yaşlı oyuncu unvanını aldı.

NTV Spor 20.03.2014 - 15:27
Ryan Giggs'in rekor gecesi!

Manchester United zoru başarıp; 2-0'ın rövanşında Olimpiakos'u Şampiyonlar Ligi'nden elerken, Ryan Giggs ilerleyen yaşına karşın, takımının en etkili isimlerinden biriydi.

40 yaşının üzerine 110 gün ekleyen Giggs, Devler Ligi'nde eleme turunda mücadele eden en yaşlı oyuncu unvanını eline geçirdi. Giggs ve takım arkadaşı Rio Ferdinand, Ekim 2002'de yine Olimpiakos ile oynanan bir Şampiyonlar Ligi maçında yine United formasıyla ilk 11'de sahaya çıkmıştı.

Avrupa'nın 1 numaralı kupasında 140. maçına çıkan ve Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en yaşlı oyuncu unvanını elinde bulunduran Giggs'in, Şampiyonlar Ligi'nde en çok forma giyen oyuncu unvanını, Real Madrid efsanesi Raul'den devralması içinse 3 kez daha sahaya çıkması gerekiyor.

Çok kötü bir sezon geçiren Manchester United, Olimpiakos karşısında Bayern Münih'in çeyrek final rekoruna da ortak oldu... İngiliz ekibi, Robin van Persie'nin hat-trick'i ile Şampiyonlar Ligi'nde 13. kez çeyrek final bileti aldı.

United ayrıca, Barcelona'nın ardından Devler Ligi'nde ilk maçı 2-0 kaybettikten sonra, turu geçmeyi başaran 2. takım unvanını aldı. Barcelona, geçen sezon Milan'a deplasmanda 2-0 yenilmiş; rövanşta kendisine turu getiren skoru elde etmeyi başarmıştı.

Öte yandan; Şampiyonlar Ligi'nin en yaşlı oyuncusu Lazio kalecisi Marco Ballotta... Ballotta, 2007-08 sezonunda Real Madrid'le oynanan grup maçında sahaya çıktığında 43 yaş 250 günlüktü.

Sayfa Yükleniyor...