"Yanlış yaptık herhalde"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 2-1'lik Benfica galibiyetini yorumlarken, "Erken gol yememiz iyi oldu, Benfica geri çekildi ve oyun bize kaldı" dedi. Hamzaoğlu, YAsin-Olcan değişikliğini yorumlarken, gülerek "Yanlış yaptık herhalde" diye konuştu.

NTV Spor 22.10.2015 - 00:42
"Yanlış yaptık herhalde"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Benfica'yı 2-1 yendikleri karşılaşmayı değerlendirdi.

Benfica'nın iyi bir takım olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Hamza Hamzaoğlu, "6 puanda olmasıyla maça kontrollü başlayacağını düşünüyorduk. Erken gol planları bozdu ama belki de bu iyi oldu. Benfica skoru korumaya çekildi ve oyun bize kaldı. İstediklerimizi daha rahat yaptık" dedi.

Haftalardır bekledikleri bir çıkışları olduğuğun kaydeden Hamzaoğlu, "Oyuncularımız iyi oynadı, yardımlaştılar ve kazandılar. Şampiyonlar Ligi'nde hasreti sona erdirdik, buna yenilerini ekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Gruptan çıkma konusunda yüzde verip veremeyeceği yönündeki soruya ise Hamzaoğlu, "Yüzde veremem, gruptan ya çıkarız ya da çıkamayız. İnşallah bundan sonraki maçlarda istediğimiz sonuçları alarak gruptan çıkarız" yanıtını verdi.

Yasin'in oyundan alınıp yerine Olcan'ı almasının savunma hamlesi olduğunu kaydeden Galatasaray teknik patronu, "İyiyi görmek isteyen olursa, iyiyi arar bulur; kötüyü görmek isteyen olursa, kötüyü bulur. Yasin bugün hücumda da fazla etkili olamadı. Carole'ün üzerine fazla geldiler. Rakip dirençliydi. O dakikadan sonra oyunu riske etmek istemidik. Carole tarafından sık gelmeye başladılar. Yasin'in savunma yönü iyi olmadığı için Olcan'ı koyduk oraya. Carole ile beraber döneşümlü olarak oynar diye düşündük. Ama yanlış yaptık herhalde bilmiyorum" diye göndermede bulundu.

"ADİL OLMAYAN FUTBOL DEĞİL, İNSANLAR"
Hamzaoğlu, ligde yakaladıkları çıkış ve Şampiyonlar Ligi'nde bugün aldıkları başarılı sonuç hatırlatılarak, "Sizce futbol adil mi?" şeklinde yöneltilen bir soru üzerine, kendisi ve takımla ilgili erken yapılan eleştirilere dikkati çekti.

"Futbolun adil olduğunu düşünüyorum. Futbolun adaleti de vardır. Çalışanın yanındadır" diyen Hamzaoğlu, "Adil olmayan futbol değil, insanlar. İnsanlar biraz adaletsiz diye düşünüyorum. Çok erken vurmayı seviyoruz. Bizde bu çok fazla. Tamamen bizim bakış açımızla ilgili. 'Futbol nankör' diyorlar ama ben buna katılmıyorum. Hayatın kendisi gibi bir oyun ve biz keyif almayı beceremiyoruz. Tamamen bizden kaynaklanan bir durum bu" şeklinde görüş belirtti.

Takımda sezon başı itibarıyla önemli değişiklikler yaşadıklarını hatırlatan sarı-kırmızılı teknik adam, Felipe Melo'nun ayrılışının etkileriyle ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:

"Biraz zamana ihtiyacımız vardı ve yavaş yavaş oturmaya başladık. Tabii ki Melo bu takıma çok şey kattı ama oyun anlayışımız onunla farklıydı, Selçuk-Bilal-Sneijder'le farklı. Melo'nun defansif yönü kadar, Bilal'in ofansif yönü de bize katkı salıyor. Ben Bilal'den memnunum. Herkes yaşlı görüyor ama takımın en çok koşan oyuncularından biri. Takım için savaşan oyuncu benim için her zaman önemlidir."

"ZORLUKLARI AŞMAK DURUMUNDAYIZ"
Hamza Hamzaoğlu, grupta kalan 3 maçta bir üst tura çıkabilmek için mücadelelerini sonuna kadar vereceklerini dile getirdi.

Birçok kişinin kendilerine hala şans tanımadığını söyleyen sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Rakiplerimiz Benfica ve Atletico Madrid'le deplasmanda karşılaşacağız. İyi sonuç alabilmek için nasıl oynamamız gerekiyorsa, öyle oynayacağız. Ona göre planlarımızı yapacağız. Kendi oyunumuzu sahaya yansıtacağız. Deplasmanda oynayacağımız için kolay olmayacak. Zaten zoru başardığınızda bir şeyleri elde ediyorsunuz. Eğer Şampiyonlar Ligi'nde bir şeyler yapmak istiyorsak, bu zorlukları da aşmak durumundayız" diyerek sözlerini tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...