Kartal şifa bulamadı!

Galatasaray derbisinden yaralı çıkan Beşiktaş, yaralarını Madical Park'ta da saramadı! Olimpiyat'ta taraftarının fazla ilgi göstermediği cuma maçında Antalyaspor'u ağırlayan siyah beyazlılar, gol pozisyonuna bile girmekte zorlandığı maçta 0-0 ile 1 puana razı oldu.

NTV Spor 28.02.2014 - 22:53
Kartal şifa bulamadı!

Spor Toto Süper Lig'de 23. haftanın cuma maçında Beşiktaş, Medical Park Antalyaspor'u konuk etti. 2 hafta önce lig ikinciliğine yükselen ama geçen hafta Galatasaray'a yenilerek yeniden üçüncü sıraya inen Kara Kartallar, Antalyaspor engelini de geçemedi. 0-0 sona eren maçla 1 puana razı olan Beşiktaş, rakipleri kazanırsa haftayı Fenerbahçe'nin 8, Galatasaray'ın 4 puan gerisinde kapatabilir.
 
Antalya karşısına Beşiktaş sakat olan Manuel Fernandes, Gökhan Töre, Dany, Escude ve Sivok'tan yoksun çıktı. Slaven Bilic, sakat futbolcularının çokluğunda kadroda mecburi değişiklikler yaparken, yeni transfer Jermain Jones da ilk kez siyah beyazlı formayı giydi. Geçen haftaki 11'den Oğuzhan Özyakup'un yerine oynayan ABD'li oyuncu, Beşiktaş'a geldikten sonra antrenmanda sakatlanmış ve şans bulamamıştı.
 
Siyah beyazlılarda Galatasaray derbininin 11'inde olmayan 2 isim daha sahadaydı. Kırmızı kart cezası biten Ersan Gülüm, Dany'nin yerine forma giyerken, Gökhan Töre'nin yerine de Holosko 2 maç sonra sahadaydı.


     
Kaleyi Tolga'ya teslim eden Bilic, Galatasaray derbisinde savunmanın sağında oynattığı Necip Uysal'ı, Antalyaspor karşısında da aynı bölgede görevlendirdi. Ersan Gülüm, Pedro Franco ile birlikte savunmanın göbeğinde forma giyerken; Jones, Veli, Hutchinson, Olcay ve Holosko orta alanda, Hugo Almeida ise forvette oynadı.
     
Konuk ekipte ise Insa cezalı, kaleci Hakan Arıkan ile Tita da sakattı. Fenerbahçe'den transfer edilen Semih Şentürk ise yedekler arasındaydı. Teknik Direktör Samet Aybaba sahaya Fornezzi, Koray Arslan, Giray Kaçar, Boum, Vederson, Köksal Yedek, Enoh, Uğur İnceman, Serkan Balcı, Murat Duruer, Diarra'dan oluşan 11'i sürdü.

Siyah beyazlı taraftarların fazla ilgi göstermediği maç dengeli başladı. Pozisyonsuz ama çekişmeli başlayan maçın ilk 15 dakikasında Beşiktaş'ın yanı sıra konuk Antalyaspor da orta alanı ele geçirmeye çalıştı.
 
Ancak siyah beyazlılar dakikalar ilerledikçe oyunda üstünlüğü ele aldı. Siyah beyazlıların üstünlüğü ele geçirmesiyle birlikte konuk ekip de oyunu kendi yarı sahasında set oyunu oynamaya başladı. Ancak Beşiktaş'ın daha çok hücum etmesi, pozisyon bulmasına yardımcı olmadı.

Antalyaspor'un set savunması oyunun sıkışmasına neden olurken, çoğunlukla sol kanattan hücum eden Beşiktaş, istediği pozisyonları üretmekte zorlandı. Sağ kanadı kullanma konusunda ise siyah beyazlı takım, son derece etkisiz kaldı. Diğer yandan Antalyaspor da savunma güvenliğini elden bırakmayan rakibi karşısında gol pozisyonu üretemeyince koca 45 dakika adeta pozisyonsuz sona erdi.
 
İkinci yarıya teknik adamlar aynı 11'lerle başladı.


 
Bu devrede ilk gol pozisyonlarına konuk ekip girdi. 57. dakikada Uğur İnceman'ın pasıyla ceza sahası içinde buluşan Lamine Diarra, kalabalık savunmaya rağmen vuruşunu yaptı ama top kaleci Tolga Zengin'de kaldı.

İkinci yarıda da hücumda etkinlik sağlayamayan Beşiktaş'ta Biliç oyuna ilk müdahelesini yaptı ve bekleneni veremeyen Jermaine Jones'un yerine Oğuzhan Özyakup'u sahaya yolladı.

Beşiktaş, 60. dakikada Olcay Şahan'ın ceza sahası dışından şutuylarakip kaleyi yokladı ancak 65. dakikadaki net pozisyonda gole yaklaşan konuk ekip oldu. Hızlı gelişen atakta sağ kanatta topla buluşan Uğur İnceman, önündeki boş alanı hızla katederek ceza sahasına girdi. Savunmanın baskısını hissettiği anda pası çıkaran Uğur'un gönderdiği topla penaltı noktası yakınlarında buluşan Murat Duruer vuruşunu yapmakta geç kalında savunma kademeye geldi ve daha sonrasında yapılan vuruş doğrudan auta çıktı.

Maçta sona yaklaşıldıkça iki takım da pozisyonlar bulmaya başladı. 68. dakikada Filip Holosko kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak bekletmeden yaptığı vuruşta kaleci Saso Fornezzi gole izin vermedi.
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç, 71'de ikinci müdahalesini yaparak Olcay Şahan'ın yerine Ömer Şişmanoğlu'nu oyuna aldı.
 
Kronometreler 75'i gösterirken Beşiktaş bir kez daha gole çok yaklaşıyor. Ömer Şişmanoğlu'nun pasında topla buluşan Atiba Hutchinson'ın yerden ortasında iki takım oyuncuları arasında gidip gelen top son olarak Hugo Almeida'nın önüne geldi. Portekizli golcünün şutunda Fornezzi gole izin vermedi. Bu arada sakatlanan Almeida 78. dakikada yerini Uğur Boral'a bırakmak zorunda kaldı.


 
Maçta sadece yaklaşık 20 dakika süren bu pozisyonlu dakikaların ardından son 10 dakika yine bal yapmayan arıların mücadelesine sahne oldu.
 
Ta ki 90+4'e kadar...
 
İki takım da bırakın golü bulmayı golü getirecek pozisyonlara bile giremezken, 4 dakikalık uzatmanın son anharında Oğuzhan'ın ortasında top son olarak kale sahası önündeki Uğur Boral'a geldi. Ancak Uğur Boral bir kaç metreden topu üstten auta yollayarak takımını galibiyetten etti.
 
Kaçan bu golle birlikte karşılaşma 0-0 sona erdi.

BEŞİKTAŞ: 0 - MEDICAL PARK ANTALYASPOR: 0
Stat:
Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Çağatay Şahan, Volkan Narinç, Ali Saygın Ögel
Beşiktaş: Tolga Zengin, Necip Uysal, Ersan Adem Gülüm, Franco, Motta, Hutchinson, Jones (Dk. 58 Oğuzhan Özyakup), Veli Kavlak, Olcay (Dk. 71 Ömer Şişmanoğlu), Holosko, Almeida (Dk. 78 Uğur Boral)
Medical Park Antalyaspor: Fornezzi, Koray Arslan, Giray Kaçar, Boum, Vederson, Köksal Yedek (Dk.68 Emrah Başsan), Enoh, Uğur İnceman (Dk. 78 İbrahim Dağaşan), Serkan Balcı, Murat Duruer, Diarra (Dk. 85 Semih Şentürk)
Sarı Kartlar: Dk. 35 Veli Kavlak, Dk.72 Necip Uysal, Dk. 90+1 Hutchinson (Beşiktaş), Dk. 68 Uğur İnceman, Dk. 81 İbrahim Dağaşan, Dk. 90+1 Fornezzi, Dk. 90+3 Boum  (Antalyaspor)

Sayfa Yükleniyor...