Fırtına çabuk dindi, son sözü Almeida söyledi!

Süper Lig'de ikinci yarının ilk dev maçında kazanan çıkmadı! Trabzonspor'un çok iyi başlayıp Emre ile golü bulduğu, ardından Beşiktaş'ın dengeyi sağlayıp pozisyon üretmekte zorlandığı maçta son sözü 85'te Almedia söyledi: 1-1

NTV Spor 25.01.2014 - 21:56
Fırtına çabuk dindi, son sözü Almeida söyledi!

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının ilk dev maçında Trabzonspor, Beşiktaş'ı ağırladı.

Karşılaşmaya fırtına gibi giren ve rakip kalede üst üste pozisyonlar üreten Trabzonspor, 14. dakikada Emre Güral'ın akıl ve yetenek dolu golüyle öne geçti. Ancak bordo mavililer, o dakikaya kadar rakibe top göstermezken, golün ardından temkinli oynamayı tercih edince, fırtına dindi. Beşiktaş ise rakibinin geri çekilmesinden de faydalanıp dengeyi sağlamasına rağmen gününde olmayınca bir türlü pozisyon üretemedi. Yine de siyah beyazlıların bu sezonki en iyi isimlerinden Hugo Almedia, 85. dakikada yakaladığı fırsatı değerlendirmeyi ve takımına 1 puan getiren golü atmayı bildi.

1-1 sona eren maç ile Trabzonspor 28, Beşiktaş ise 30 puana yükseldi.
 
Karşılaşma öncesi en dikkat çeken olay, Trabzonspor'da az forma şansı bulan ama bulduğu her şansı çok iyi değerlendiren Emre Güral'ın ilk 11'de olmasıydı. Ev sahibi ekip karşılaşmaya Onur, Bosingwa, Aykut, Mustafa Yumlu, Kadir, Zokora, Malouda, Olcan Adın, Adrian, Yusuf, Emre Güral 11'iyle çıkarken, Beşiktaş ise mücadeleye Tolga Zengin, Atiba Hutchinson, Necip, Ersan, Motta, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Oğuzhan, Olcay Şahan, Fernandes, Almeida dizilişiyle başladı.
 
Trabzonspor maça daha etkili başlayan taraf oldu. İlk dakikadan itibaren oyunu elinde tutmak istediğini belil eden bordo mavililerin aksine Beşiktaş hızlı bir başlangıç yapamadı.


 
İlk dakikalardan itibaren rakip kalede net pozisyonlar üreten Trabzonspor, siyah beyazlılara fazla topla oynama şansı da tanımadı. Ev sahibi ekibin özellikle orta alanda rakibine kurduğu üstünlüğün skora yansıması da gecikmedi. Mustafa Akçay'ın ilk 11'de sahaya sürdüğü genç Emre, 14. dakikada ceza sahası dışından akıl ve beceri dolu bir gol atarak takımı 1-0 öne geçirdi.
 
Golün ardından Beşiktaş biraz toparlandı ancak rakibinin gole kadar gösterdiği pozisyon üretkenliğini sergileyemedi. Zaten Beşiktaş'ın bu oyuna ortak görüntüsünde Trabzonspor'un golden sonra biraz geri çekilip daha temkinli oynamasının da payı vardı. Nitekim bordo mavililer, rakiplerine pozisyon şansı tanımadılar.
 
Kısacası golden önce de sonra da Trabzonspor'un istediği şekilde geçen ilk devre ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Beşiktaş ikinci yarıya daha istekli başladı. Orta alandaki etkisini artıran siyah beyazlılar, özellikle kanattan geliştirdiği akınlarla rakip kalede gol aradı. Teknik Direktör Bilic de Gökhan Töre'nin yerine Filip Holosko'yu oyuna alarak kanattan gol arayışlarını hızlandırmaya çalıştı.


 
Ancak dakikalar geçtikçe Beşiktaş'taki pozisyon eksikliği geçmedi. Bu da ev sahibi ekibin işine geldi. Ancak bordo mavililer de rakibinden sadece 1 gol ileride olduğunu unutmuş gibiydi, keza ilk yarıdaki üretkenliklerinden çok uzaktaydılar.

Nitekim, tek bir golün herşeyi alt üst edebileceği maçta, bordo mavililer adına korkulan, siyah beyazlılar adına da umulan gerçekleşti. Hem de maçın bitimine az bir süre kala. Dakikalar 85'i gösterirken Atiba Hutchinson'ın önce kaleci Onur Kıvrak ardından direkten dönen kafa vuruşunu iyi takip eden Almeida, topu filelere göndermeyi başardı.

Bu golle Beşiktaş, tdamamına yakını Trabzonspor'un kontrolünde geçen maçtan 1-1'lik beraberlikle puan çıkarmayı başardı. Bordo mavililer ise başlarda oynadığı iyi futbolu üretkenliğe dönüştürürken, 1-0'dan sonra skoru korumayı tercih etmesinin cezasını çekti bir bakıma.
 
1-1'lik beraberlikle Beşiktaş puanını 30'a, Trabzonspor ise 28'e yükseltmiş oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR
2. dakikada Adrian'ın sağdan kullandığı serbest vuruşta, Aykut'un topuğuyla vurduğu top kaleci Tolga'da kaldı.
     
3. dakikada ceza sahasına yönelen Olcan Adın'ın ortasında ceza alanı içindeki Mustafa Yumlu'nun kafa şutunda top Tolga Zengin'de kaldı.
     
5. dakikada Olcan Adın'ın sağ taraftan ceza sahasına yaptığı ortada Adrian'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
     
8. dakikada Adrian'ın ceza sahasının dışında kullandığı serbest vuruşu kaleci Tolga Zengin topu güçlükle kornere çeldi.
     
14. dakikada kaleci Onur Recep Kıvrak'ın degajında ceza sahası dışında iki savunma oyuncusunun arasında topla buluşan Emre Güral, topuk pasıyla meşin yuvarlağı Adrian'a aktardı. Adrian'ın pasında meşin yuvarlak ile ceza alanı yayı üzerinde tekrar buluşan Emre Güral, yerden vuruşla topu Tolga Zengin'in solundan filelerle buluşturdu.
     
18. dakikada Gökhan Töreni'nin ceza alanı dışından çektiği şutta, Aykut Demir'e çarparak yön değiştiren topu kaleci Onur Recep Kıvrak kontrol etti.


     
33. dakikada Motta'nın soldan ortasında ceza alanı içerisinde Atiba Hutchinson'un kafa vuruşunda topu Onur Recep Kıvrak kontrol etti.
     
35. dakikada ceza sahasının dışından Malouda'nın çektiği şut Beşiktaş defansından sekti, topu önünde bulan Kadir Keleş'in vuruşunda kaleci Tolga Zengin, topu iki hamlede kontrol etti.
     
40. dakikada Fernandes'in ceza alının dışından çektiği sert şutu kaleci Onur Recep Kıvrak kontrol etti.
     
41. dakikada Emre Güral'ın uzun pasında topla ceza alanında buluşan Olcan Adın'ın plase vuruşunda, Tolga Zengin topu kornere çeldi.
     
Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
     
47. dakikada sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Adrian Mierzejewski, Olcan Adın ile paslaşarak kullandı. Topla tekrar buluşan Adrian'ın ortasına ön direkte iyi yükselen Aykut Demir'in kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıktı.

50. dakikada ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Hugo Almeida'nın yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıktı.

54. dakikada Manuel Fernandes'in kullandığı serbest vuruşta penaltı noktası üzerinde topla buluşan Hugo Almeida'nın kafa vuruşu kaleci Onur Kıvrak'ta kaldı.

65. dakikada sağ kanattan Olcan Adın'ın yaptığı orta savunmadan sekip ceza sahası dışında sol çaprazda bulunan Florent Malouda'nın önüne düştü. Malouda'nın gelişine yerden çektiği şut kaleci Tolga Zengin'de kaldı.
 
66. dakikada Emre Güral'ın pasıyla ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan Florent Malouda'nın yerden çektiği şutu kaleci Tolga Zengin ayaklarıyla kornere çelmeyi başardı.

76.dakikada Didier Zokora'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Olcan Adın, ceza sahası içerisine girdikten sonra ortasını arka direkte bulunan Emre Güral'a yaptı. Emre Güral topu içeri çıkartmak istedi ancak top oyun alanının dışına çıktı.

85. dakikada Beşiktaş, Hugo Almeida'nın attığı golle skorda eşitliği sağladı. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Manuel Fernandes geçti. Fernandes'in ortasına altıpas çizgisi üzerinde iyi yükselen Atiba Hutchinson'ın kafa vuruşu kaleci Onur Kıvrak'tan döndü. Onur'dan dönen topu kale önüne iyi takip eden Hugo Almeida'nın kafa vuruşunda top filelerle buluştu: 1-1

90. dakikada beraberlik golünün sahibi Almeida, ceza sahası içinde hava topuna iyi çıkmasına rağmen bu kez topu ağlara gönderemedi.

Sayfa Yükleniyor...