"Maçın favorisi yok"

Benfica Teknik Direktörü Jorge Jesus, Sevilla ile karşılaşacakları UEFA Avrupa Ligi finali öncesi temkinli konuştu. Maçın favorisi olmadığını söyleyen Jesus, kazanmak için tüm güçleriyle mücadele edeceklerini dile getirdi.

NTV Spor 14.05.2014 - 12:08
"Maçın favorisi yok"

"Benfica'nın Avrupa'da kupa kazanması için 100 yıl daha geçmesi gerekecek" Eski Benfica Teknik Direktörü Bela Guttman, spor literatürüne "Guttman Laneti" olarak geçen bu sözü söylemesinin üzerinden 52 yıl geçti.

Ve Benfica hala Avrupa'da kupaya uzanabilmiş değil... Avrupa Ligi'ni geçen yıl uzatma dakikalarında yediği golle Chelsea'ye kaptıran Portekiz ekibi şansını şimdi Sevilla karşısında deneyecek. Teknik direktör Jorge Jesus dev final öncesi oyuncularına güveniyor.

Jesus, "Buraya şans eseri gelmedik. Bu takım 5 yıllık bir projenin ürünü... Üst üste 2 kez finale çıkmamız çabalarımızın karşılığını aldığımızı gösteriyor. Şimdi kupayı kazanarak bu başarıyı taçlandırmak istiyoruz. Maçın favorisi yok. Kazanmak için her zamankinden daha fazla mücadele etmek zorundayız" diye konuştu.

Benfica, kazanması halinde hem Guttman Laneti'ni kırmış; hem de 32 yıl sonra ilk kez Avrupa'da bir İspanyol takımını yenmiş olacak.

Sayfa Yükleniyor...