MSB 1.829 işçi alımı son başvuru tarihi: MSB işçi alımı kura çekimi ne zaman, saat kaçta?

MSB işçi alımı başvurusunu henüz tamamlamayanlar son başvuru tarihine odaklandı. Milli Savunma Bakanlığı kaynakçı, inşaat ustası, çiftçi, marangoz, sıhhi tesisatçı, terzi, şoför, elektrikçi, fırın işçisi ve diğer birçok kadroya alım yapacak. Alım yapılacak iller yayınlanan kılavuzla birlikte belli olmuştu. Başvuru işlemleri 24 Nisan’da başlarken son başvuru tarihi belli oldu. Başvuru yapacak adayların özel ve genel şartları sağlaması gerekiyor. MSB işçi alımında adaylara sözlü ve uygulamalı sınav yapılacak. Toplam kontenjanın 4 katı kadar asil ve yedek aday kura çekimine göre sınavlara davet edilecek. Peki MSB işçi alımı başvuruları ne zaman sona eriyor? İşte, MSB 1.829 işçi alımı kura takvimi…

Haber Merkezi - NTV Spor 26.04.2024 - 09:41
Son Güncelleme: 27.04.2024 - 09:41
MSB 1.829 işçi alımı son başvuru tarihi: MSB işçi alımı kura çekimi ne zaman, saat kaçta?

MSB işçi alımı başvuru ekranı yoğun ilgi görüyor. Bakanlığın alım yapacağı kadrolar arasında Marangoz, tesisatçı, kaloriferci, elektrikçi, kaynak teknisyeni, inşaat ustası, kaynak operatörü, terzi, saraç, fırın işçisi, şoför, aşçı, dökümcü, döşemeci gibi meslekler yer alıyor. Alım yapılacak işçiler, Kuvvet Komutanlığı Genel Müdürlüğü, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Tedarik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Tersaneler Genel Müdürlüğü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı gib birimlerde istihdam edilecek. Alım yapılacak iller arasında İstanbul, İzmir, Kayseri, Ankara, Çanakkale, Tekirdağ, Hatay gibi iller bulunuyor. Başvurularını tamamlayan adaylar kura takvimine odaklandı. Peki MSB 1.829 işçi alımı kura çekimi ne zaman? İşte, son başvuru ve kura takvimine ilişkin detaylar…

MSB 1.829 İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI 2024 NE ZAMAN SONA ERİYOR?

Milli Savunma Bakanlığı 1.829 işçi alımı başvuru işlemleri 24 Nisan tarihinde başladı. Başvuru işlemleri 29 Nisan Pazartesi günü tamamlanacak.

Başvuru yapacak adayların özel ve genel şartları sağlaması gerekiyor. Alım yapılacak bazı meslek gruplarında eğitim şartının yanı sıra ustalık belgesi şartı aranıyor.

MSB İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

MSB İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

MSB 1.829 işçi alımında adaylara sözlü ve uygulamalı sınav yapılacak. Sınava katılacak adaylar ise kura çekimi ile belirlenecek. İlan edilen kadronun 4 katı kadar asıl ve yedek aday belirlenecek.

Kura çekimi Milli Savunma Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Merkezi’nde 16 Mayıs Perşembe günü saat 10:00’da noter huzurunda yapılacak.

Sınava girmeye hak kazanan adaylar Milli Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinden yayınlanacak. Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adaların başvuruları sonlandırılacak.

İŞÇİ ALIMI SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

Milli Savunma Bakanlığı sözlü sınavlarında adaylar 100 puan üzerinden değerlendirilecek 70 puanın altındaki adaylar başarısız sayılacak. Adayların atanmaya esas başarı puanı ve başarı sırası puanı bu puan üzerinden tespit edilecek.

Sözlü sınav sonucunda, sınavda başarılı bulunan (70 ve daha üstü puan alan)
yüksek puanlı adaydan başlanmak suretiyle ilgili ilanda belirtilen açık iş gücü miktarınca asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

MSB İŞÇİ ALIMI HANGİ MESLEK GRUPLARINA YAPILACAK?

Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı kılavuzu yayınlandı. Kılavuzda alım yapılacak iller ve kontenjanları duyuruldu. En fazla alım İstanbul, Ankara ve İzmir’e yapılacak. Adaylar kontenjanlara ve meslek gruplarına kılavuzdan ulaşabilirler. İşte, alım yapılacak meslekler;

MSB 1829 İŞÇİ ALIMI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Elektronik Teknisyeni

İş Makineleri Operatörü

Kaynakçı

Frezeci

İnşaat Ustası

Ciltçi

Matbaa Teknisyeni

Sıhhi Tesisatçı

Marangoz

Ofset Baskı Operatörü

Kaloriferci

Elektrikçi

Kaynak Teknisyeni

Otomotiv Boya Ustası

Motor İmalat ve Bakım Onarım İşçisi

Terzi

Jeneratör Tamircisi

Şoför - Yük Taşıma

Fırın İşçisi


Sayfa Yükleniyor...