Yerel seçim sandık görevlisi ücretleri 2024 ne zaman yatacak? Sandık memuru, bina sorumlusu ve sandık başkanı ücreti ne kadar? Sandık görevlisi ücreti nereye yatar?

Yerel seçimlerde görev alan binlerce kamu çalışanı maaş ödemelerinin yaklaşmasıyla birlikte sandık görevlisi ücretlerini gündemine aldı. 31 Mart Pazar günü 81 il ve 973 ilçede 208 bin sandık kuruldu. Sandık görevlileri, seçim yerlerinin hazırlanması, oy ve pusula teslimi, kimlik kontrolü, oy dökümü ve sayımı gibi çeşitli görevler üstlendi. Seçim görevli ücretleri, memur maaşı katsayı oranlarına göre hesaplanıyor. Dolayısıyla yeni yıl ile beraber sandık görevlisi ücretleri de arttı. Seçim sürecinin tamamlanmasıyla beraber ödeme tarihleri merak ediliyor. Peki Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? 2024 Sandık görevlisi ücreti ne kadar? İşte, ödemelere ilişkin detaylar…

Haber Merkezi - NTV Spor 04.04.2024 - 09:48
Son Güncelleme: 04.04.2024 - 09:48
Yerel seçim sandık görevlisi ücretleri 2024 ne zaman yatacak? Sandık memuru, bina sorumlusu ve sandık başkanı ücreti ne kadar? Sandık görevlisi ücreti nereye yatar?

Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde de seçimler düzenlendi. 34 siyasi partinin katılımıyla gerçekleştirilen eçimlerde oy verme işlemleri sabah saat 08.00’de başladı.. 61 milyon 441 bin 822 vatandaş 31 Mart’ta düzenlenecek yerel seçimlerde sandık başına gitti. Seçmenlerin kimlik kontrolünün yapılması, oy pusulaları ve mührün teslim edilmesi gibi görevleri ise sandık görevlileri üstlendi.Yerel seçimlerde oy sayımı ve dökümü işlemleri gece geç saatlere kadar sürdü. Alınan karar gereği seçimlerde görev yapacak sandık görevlileri, sandık başkanları ve bina sorumluları 1 Nisan Pazartesi günü izinli olacak. Seçimde görev yapanların alacakları ücretler belli oldu. Yeni yılda sandık görevlisi ücretlerinde artışa gidildi. Peki Sandık görevlisi ücretleri ne kadar oldu? Seçim görevli ücretleri ne zaman yatacak? İşte, sandık görevlisi ücretlerine ilişkin bilgiler…

2024 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

2023 yılında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimlerinde sandık görevlisi ücreti yaklaşık 870 lira olarak belirlenmişti.

2024 yılında 31 Mart tarihinde yapılacak seçimlerde sandık görevlisi, bina sorumlusu ve sandık başkanlarının alacağı ücretler belli oldu.

Seçim görevlisi ücretleri memur maaşı katsayı oranına göre belirleniyor. 31 Mart pazar günü sandıklarda görev yapacak sandık kurulu başkanları 2.947 TL ücret alacak.

Sandık memuru veya diğer bir ifadeyle sandık görevlileri ise 2.088 TL ödeme alacak. Partili üyelere 1.044 TL ve bina sorumlularına ise 2.936 TL ödeme yapılacak.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE ZAMAN VE NEREYE YATACAK?

31 Mart yerel seçimlerinde kamu çalışanları görev alacak. Sandık görevlisi ücretlerinin yatış tarihi ve nereye yatırılacağına ilişkin YSK’dan resmi bir açıklama bulunmuyor. Sandık görevlisi ücretlerinin en geç Nisan ayı sonuna kadar yatırılması bekleniyor. 

Sandık görevlilerine yapılacak ödemeler, bir önceki seçimlerde olduğu gibi il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesap aracılığı ile gerçekleşecek. Ödemeler elden yapılmayacak.

SEÇİMDE GÖREV YAPACAKLAR 1 NİSAN’DA İZİNLİ OLACAK

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde sandık kurullarında görev alacak kamu personelleri için sevindiren haber geldi.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yerel seçimlerde belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerinin her birine ait oy pusulaları olduğunu hatırlatarak oy sayımı ve tutanakların düzenlenmesi sürecinin gece geç saatlere kadar devam ettiği ifade etti.

Açıklamanın devamında ise “ Sandık kurullarında görev alan kamu personelinin, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür." denildi.

SANDIK GÖREV YERLERİ NASIL SORGULANIR?

Seçimlerde görev alacakları yerleri öğrenmek isteyen seçim görevlileri e-Devlet üzerinden sorgulama yapabilir.

Sandık görevlileri e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle beraber sorgulanabilecek. e-Devlet’e giriş yapan kamu çalışanları sağ üst bölümde bulunan arama çubuğuna “ Yurt içi Seçim Görevlendirme Bilgisi Sorgulama” yazarak seçim görev yerlerine ulaşabilir.

Sayfa Yükleniyor...