2015'in iki dünya şampiyonuna izin çıktı

IAAF, aralarında 2015 Dünya Şampiyonları Maria Kuchina ve Sergei Shubenkov'un da bulunduğu 7 atlete daha 2017 Dünya Şampiyonası'nda yarışma izni verdi

NTV Spor 11.04.2017 - 16:16
Son Güncelleme: 11.04.2017 - 16:18
2015'in iki dünya şampiyonuna izin çıktı
Maria Kuchina, Pekin'de Dünya Şampiyonu olmuştu.GETTY

Uluslararası Atletizm Federasyonu IAAF, Rusya'nın doping nedeniyle tüm atletlerine verilen men cezası devam ederken aralarında iki dünya şampiyonu da bulunan 7 Rus atlete daha uluslararası yarışmalara katılma izni verdi.Böylece IAAF'in izin verdiği Rus atlet sayısı 10'u buldu.

IAAF'in son izin verdiği isimler arasında 2015 Pekin'de dünya şampiyonu olan Sergei Shubenkov (110 engelli) ve Maria Kuchina (yüksek atlama) da bulunuyor. Bu iki sporcu Ağustos'ta Londra'da unvanlarını korumak için piste çıkabilecek.

Geçen yıl Rio'da düzenlenen olimpiyat oyunlarına Rus atletler alınmamıştı. Sadece Rusya'nın doping programı hakkında bilgiler veren orta mesafe koşucusu Yulia Stepanova ve uzun atlamacı Darya Klishina'ya men cezası uygulanmamıştı.

IAAF, men cezasını kaldırmak için sporcuların doping inceleme paneline katılmalarını ve Rus olmayan kontrol birimleri tarafından testten geçirilmelerini talep ediyor. Ayrıca bu atletlerin Diamond League gibi serilerde yarışabilmeleri de bireysel olarak organizatörler tarafından kabul edilmelerine bağlı olacak. Shubenkov is set to be in demand as the reigning world champion, worlds bronze medalist in 2013 and two-time European champion. Shubenkov ve Kuchina, dosyaları karara bağlanmadığından geçen ay Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Salon Şampiyonası'nda yarışamamaışlardı. Kuchina evlendiği için Maria Lasitskene ismiyle yarışacak.

IAAF'in yarışmalarına onay verdiği diğer atletler şöyle: Daniil Tsyplakov (yüksek atlama), Illia Mudrov (sırıkla atlama), Olga Mullina (sırıkla atlama), Sergey Shirobokov (yürüyüş) ve Yana Smerdova (yürüyüş).

IAAF, daha önce de Anzhelika Sidorova (sırıkla atlama), Kristina Sivakova (sprint) ve Alexei Sokirsky'nin (çekiç atma) yarışmalarına izin vermişti.

Sayfa Yükleniyor...