2026 için dev ortaklık!

Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu Başkanı Victor Montagliani, 2026 Dünya Kupası için Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Kanada'nın ortak bir başvuru yapmaya karar verdiğini açıkladı.

NTV Spor 06.04.2017 - 19:41
2026 için dev ortaklık!

48 takımın katılacağı ve turnuva formatının mayıs ayındaki FIFA Kongresi'nde belirleneceği 2026 Dünya Kupası için CONCACAF Başkanı Victor Montagliani, politik sebepleri aşıp ABD, Kanada ve Meksika ile birlikte genişletilmiş tunuvaya ev sahipliyi yapma başvurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Şubat ayında ABD'nin de parçası olacağı Dünya Kupası ev sahipliği organizasyonu hakkında açıklamalarda bulunan UEFA Başkanı Alexander Ceferin, Donald Trump'ın kararlaştırdığı ABD'ye seyahat yasağının sporcu, gazeteci ya da izleyicileri etkileyecek hale gelmesi halinde burada Dünya Kupası'nın yapılamayacağını söylemişti. FIFA, 2026 Dünya Kupası ev sahibi veya ev sahiplerini Mayıs 2020'de seçecek.

Montagliani, politik sebepleri aşıp üçlü bir ev sahipliğinin olması durumunda ise üç ülkenin de turnuvaya otomatik katılmasını beklediklerini açıkladı. Şu anda görüşülen turnuva yeni formatına göre Dünya Kupası ev sahibi ülkesinin kendi kıta kontenjanından sayılması öngörülürken, iki veya daha fazla ülkenin ev sahipliği halinde ise FIFA'nın ayrı bir toplantıyla karar alacağı şeklindeki bir tasarıda karar kılınmıştı.

Sayfa Yükleniyor...