"2024'ün Türkiye'ye geleceğinden eminim"

Kulüpler Birliği Vakfı ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Türkiye'nin ev sahipliğine aday olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı hak ettiğini belirterek, "2024'ün Türkiye'ye geleceğinden eminim." dedi.

NTV Spor 19.01.2018 - 11:46
"2024'ün Türkiye'ye geleceğinden eminim"

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen EURO 2024 adaylığı logo ve slogan tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Kulüpler Birliği Vakfı ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "2024'ü Türkiye hak ediyor. Çünkü hem tesisleşme hem de futbola yapılan yatırımlar çok önemli. 2024'ün Türkiye'ye geleceğinden eminim." diye konuştu.

Özbek, tanıtım için hazırlanan kısa filmi çok beğendiğini belirterek, "Çok iyi hazırlanılmış, logoyu çok beğendim. Sevgiyi, heyecanı beraber yansıtıyor. Futbol topu da orada. Türkiye'de 80 milyon futbolla yatıp futbolla kalkıyor. Bunu yansıtan bir logo. Ayrıca Türk insanının futbola olan sevgisi hem tanıtım filminde hem de logoda yansıma buluyor. Biz de Kulüpler Birliği Vakfı olarak bu organizasyonun arkasındayız, destekliyoruz. Üzerimize düşen görevleri de yapacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2024 finallerine giderken, şampiyonanın Türkiye'de yapılması için tüm desteğimizi vereceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğinin ve yeni statların adaylık sürecinde avantaj sağlayacağını aktaran Özbek, "Tesis en önemlisi, yeteri kadar tesis var. Dokuz tesiste yapılacak zannediyorum. Tesislerin bulunduğu şehirler de turizm merkezi. Turnuvaya gelen insanlar, 90 dakikayı seyredecek ama zamanının büyük bölümünü o şehirlerde geçirecek. Dolayısıyla bunlar turnuva olmasa bile ziyaret edilesi şehirler. Bu da ayrı bir anlam katıyor. Hem futbol açısından hem de Türk turizmi açısından çok faydalı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulüpte yarın yapılacak ve başkanlığa yeniden aday olduğu olağanüstü seçimli genel kurul hakkında gelen sorulara ise cevap vermedi.

Sayfa Yükleniyor...