1300 taraftara 2022 Katar Dünya Kupası yasağı geldi

Saha içinde, dışında kavga eden taraftarlardan sahaya girenler ve daha fazlası. Kısa süre önce Endonezya'da bir futbol maçında 131 kişinin öldüğü bir trajedi yaşandı. Günler sonra Arjantin'de bir kişinin ölümüne neden olan sorunlar meydana geldi. Yaklaşan 2022 Dünya Kupası için Katar'da kaçınılması gereken olaylar için yeni bir adım daha atıldı.

NTV Spor 11.10.2022 - 12:26
Son Güncelleme: 11.10.2022 - 16:32
1300 taraftara 2022 Katar Dünya Kupası yasağı geldi
AP

FIFA'nın 'daki organizasyon komitesi, herhangi bir şiddet olayından kaçınmak için önlemlerini artırıyor. Buna göre, bazı İngiliz holiganları ev sahibi ülkeye seyahat etmemesi ve Ada'da kalabilmeleri için pasaportlarını teslim etmeleri gerekecek.

Birçok ülkede şiddet olayları, dünyanın en önemli turnuvası için endişe verici ve bu nedenle Birleşik Krallık bu konuda şimdiden harekete geçti. , turnuvayı olumsuz olaylardan korumak için 1300 taraftarın Katar'a seyahat etmesine izin vermeyeceklerini açıkladı. Böylece maçlarında şiddet geçmişi olan taraftarların seyahat etmesi yasaklanacak.

- Adli sicil kayıtları inceleniyor

Yüzlerce taraftarın sabıka kayıtları ve dosyaları incelendi ve buna göre bazı taraftarlar 20 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek 2022 Dünya Kupası'na seyahat etme şansları olmayacak.

Bu taraftarlar, daha önceden uçak, maç bileti ve otel rezervasyonu planlamış olsalar da Katar'a girişlerine izin verilmeyecek. İçişleri Bakanı Suella Braverman, "Yasaları çiğneyen bir azınlığın davranışlarının, heyecan verici bir turnuva olacak bu organizasyonu karartmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Katar'a giden İngiliz taraftarlardan ılımlı davranış bekleyen bakan, "Burada şiddet ve istismara müsamaha gösterilmiyor ve bu canice davranışa Dünya Kupası'nda da müsamaha gösterilmeyecek. Bu yüzden bu sert yaklaşımı destekliyoruz" dedi.

B Grubu'nda yer alan Galler ve İngiltere 29 Kasım'da karşı karşıya gelecek.

Sayfa Yükleniyor...