122,92 Euro'luk fatura

Haftasonu Bundesliga'da oynanan Köln-Augsburg müsabakası esnasında penaltı noktası bölümündeki çimi kazıyan Augsburg kalecisi Marwin Hitz'e ilginç bir ceza geldi.

NTV Spor 08.12.2015 - 12:11
122,92 Euro'luk fatura
Fatih Demireli – Bundesliga'nın 15. hafta mücadelesinde Köln ile Augsburg, Rhenenergie Stadı'nda karşı karşıya gelirken, maçın ikinci yarısında ilginç bir olay yaşandı. Hakem Christian Siebert'in Köln'ün lehine verdiği penaltıya itiraz eden Augsburg kalecisi Marwin Hitz, protesto amaçlı penaltı noktasını kazımaya başladı. 
 
Kazınan bölümde ayağı kayan Köln santraforu Anthony Modeste ise penaltıyı kaçırdı ve Augsburg, daha sonra Raul Bobadilla'nın serbest vuruştan attığı gol ile galip gelen taraf oldu.
 
Maçın ardından özür dileyen Hitz, "Olay esnasında ben ben değildim, yapmamam gereken bir şeydi" diye konuştu. Köln cephesinden Hitz'e tepki olsa da kulüp, Federasyon nezdinde bir itirazda bulunmaktan kaçındı. Almanya Futbol Federasyonu da, Hitz hakkında herhangi bir soruşturma veya yaptırım olmayacağını duyurdu.
 
Ancak İsviçreli oyuncunun yaptığı yine de cezasız kalmadı. Rheinenergie Stadı'nda müdürlük yapan Hans Rutten, sahanın onarımı için Hitz'e 122,92 Euro tutarında bir fatura gönderdi.
 
Rutten yaptığı açıklamada, "Hitz'in yaptığının fair play ile alakası yoktu, bunu kendisi de biliyor ve aslına bakarsanız, mala zarar verme suçunu işledi. Parasında değilim ama ufak bir ceza vermek işe yarayabilir. Hitz cezayı öderse, parayı bir çocuk hastanesine başlayacağız" ifadesini kullandı.
 
122,92 Euro'luk bu "cezanın" detaylarını da açıklayan Rutten, bu miktarın içinde 22,50 Euro'luk çim maliyeti, saat ücreti 40,25 Euro olan işçilik parası ve KDV'nin olduğunu söyledi.

Sayfa Yükleniyor...