"2014 bizim için vazgeçilmez"

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, NTV'nin yeni yayın dönemindeki programlarından 'Bana Söz Ver'de Gülay Afşar'ın ilk konuğu oldu.

NTV Spor 30.10.2012 - 22:23
"2014 bizim için vazgeçilmez"

A Milli Takım'ın Romanya ve Macaristan'a kaybetmesi sonrası artan istifa baskısına rağmen yola devam eden teknik direktör Abdullah Avcı, bundan sonraki sürece ilişkin görüşlerini NTV'de yayınlanan 'Bana Söz Ver'de  anlattı. Avcı, Gülay Afşar'ın sunduğu programda önemli açıklamalarda bulundu.

Geride kalan 4 maçı değerlendirerek söze başlayan Avcı, "Aldığımız sonuçlara baktğımız zaman koyduğumuz hedeflerin altındayız. Tüm bu yaşanan kötü sonuçlara rağmen 2014 Dünya Kupası bizim için vazgeçilmez" dedi.

Kendisine yöneltilen eleştirileri dikkate aldığını söyleyen Avcı, 'eleştirilerin üslubu olması gerektiğine' dikkat çekti.

"Benim için oyuncunun hangi kulüpte oynamış olduğu hiç önemli değil" diyen Avcı, "Bu iş biraz kulüpçülüğe döndü. Bizim böyle bir duygumuz yok. Biz oyuncunun bize ne verecebileceğine dikkat ediyoruz. Her oyuncu bizim için önemlidir. Benim için oyuncu her şeyden önce insandır. Oyuncunun hiçbir değerini bilmeden eleştiri yapılması oyuncuya saygısızlıktır. Sağlıklı eleştiriler yapanlar da var ama iş çok başka yerlere çekiliyor. İnsanlar resmi çok farklı ortaya koyuyor" dedi.

"EĞİTİM SORUNUMUZ VAR"
Genç teknik adam, "Biz 24 saatimizi Türk futbolunun temel sorunları ne bunlar üzerinde çalışıyoruz. 11 aydır söyldeğim gibi eğitimle ilgili sorunlarımız var. Futbol eğitimi, antrenör eğitimi, kişilik eğitimi bunlarda eksiklerimiz var. Biz de bunları nasıl ortadan kaldırabiliriz diye ekip halinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"GURBETÇİ OYUNCULARIMIZA HAKSIZLIK YAPILIYOR"
Son günlerde çok tartışılan gurbetçi oyuncu polemiğine de değinen Avcı, "Ben bu eleştirilere katılmıyorum. 3 milyonluk Türk nüfuslu Almanya'da 3 Türk oyuncu Real Madrid'e transfer olabiliyorsa bizim eğitimle ilgili problemlerimiz var demektir. Almanya ise eğitimle ilgili problemlerini çözmüş görünüyor. Bu nedenle Almanya'ya gidip araştırmalarda yaptım. Gurbetçi oyunculara haksızlık yapıyoruz. Bu oyuncular sosyal haklarını, pasaportlarını bırakıp Türk Milli Takımı'nı tercih ediyorlar. Biz Almanya'da 1786 tane oyuncu takip ediyoruz. Bunun toplam 160 tanesi U15'ten A takıma gelen oyuncular. Bunlar iyi eğitim almış gençler. Yetişme tarzları farklı olabilir bubu kabul ederim ama diğer yapılan eleştiriler haksızlık" diye konuştu.

"BAĞIRAN HOCA İSTENİYORSA BEN BUNU YAPAMAM"
Milli takım içinde yaşanan huzursuzluk söylentilerine açıklık getiren Avcı, "İnsanlar resmi çok farklı ortaya koyuyor. Ben takımda sorunları oyuncularla birebir görüşen bir teknik adamım. Milli takımda birbiriyle anlaşamayan oyuncular olabilir. Önemli olan sahada aynı hedefte olmaktır. Ben oyuncularımla nasıl konuşulması gerektiğini bilirim" diyen Avcı,"17 yaşındaki oyuncuyla da 37 yaşındaki oyuncuyla da iletişim kurabilirim.Oyunculara özgürlük veririm ama duvarım da vardır. Bağıran hoca isteniyorsa ben bunu yapamam" şeklinde konuştu.

"2 MAÇI KAZANIRSAK YOLUMUZ AÇILIR"
Avcı, "Önüzmüde 2 hazırlık maçımız var Mart ayındaki resmi maçlara kadar. Bu süreçte fazla oyuncu değişmeyecek kadroda. Zaten fazla bir oyuncu havuzumuz yok. Marta ayındaki 2 maçı kesinlikle kazanmalıyız. Bu iki maçı kazanırsak yolumuz açılır" dedi.

"2015'E KADAR SÖZLEŞMEM VAR"
İstfa konusuna da değinen Abdullah Avcı, "Benim 2015'in Mayıs ayına kadar mukavelem var. Uzun vadede çalışacakmış gibi hareket ediyorum. Bırakmayı bilinç altında oluşturduğun zaman, kararını verirsin. Doğru işler yapmak için yola çıktık, bu süreçler de geçecek" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...