Eren Dinkçi'nin transferi için anlaşmaya varıldı

Bundesliga ekibi Freiburg, Eren Dinkçi'yi kadrosuna kattı. Freiburg'un transfer için Werder Bremen'e 5 milyon euro ödemesi bekleniyor.

Haber Merkezi - NTV Spor 04.04.2024 - 09:55
Son Güncelleme: 04.04.2024 - 10:53
Eren Dinkçi'nin transferi için anlaşmaya varıldı

Bundesliga'da Heidenheim formasıyla bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Freiburg'a oldu.

Freiburg'dan yapılan açıklamada Eren Dinkçi'nin sezon sonunda takıma katılacağı belirtildi.

Transferin mali detaylarına ilişkin bir açıklama yapılmama konusunda anlaşmaya varıldığı kaydedilirken Alman basınında yer alan haberlerde Freiburg'un transfer için sözleşmedeki serbest kalma maddesi olan 5 milyon euroyu 'e ödeyeceği ifade edildi.

Freiburg'un paylaşımı:

EREN DİNKÇİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Kulübün internet sitesine açıklamalarda bulunan Eren Dinkçi, Freiburg'a transfer olduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.

22 yaşındaki oyuncu açıklamasında, "Freiburg yöneticileriyle yaptığımız görüşmeler çok iyi geçti ve o zaman takıma katılmak istediğime karar verdim. Buradaki atmosferi sabırsızlıkla bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Freiburg'un sportif direktörü Klemens Hartenbach ise şunları söyledi, "Eren'in çok heyecan verici bir profili var. Onu Werder Bremen'deki U19 günlerinden beri tanıyoruz ve şimdi onu daha komple bir oyuncu yapmak için birlikte çalışmak istiyoruz. Çok fazla potansiyeli var. Eren'in bizi seçmesinden ve önümüzdeki sezonu onunla birlikte geçirebileceğimizden çok mutluyuz."

SERBEST KALMA MADDESİ DOĞRULANMIŞTI

Werder Bremen'in sportif direktörü Frank Baumann, önceki gün katıldığı bir yayında açıklamalarda bulundu.

Baumann, son sözleşme yenilemede serbest kalma maddesi için genç futbolcuyla anlaşmaya vardıklarını belirtirken Eren Dinkçi'nin takımda kalmasının düşük bir ihtimal olduğunu dile getirmişti.

Eren Dinkçi'nin geleceğine ilişkin açıklamada Baumann, "Eren belirli bir piyasa değeri kazandı. Elbette bunu kaçırmadık. İkinci ligde sözleşmesini uzattığımızda bir serbest kalma maddesinde anlaşmıştık." dedi.

EREN DİNKÇİ'NİN BU SEZONKİ PERFORMANSI

Heidenheim formasıyla bu sezon Eren Dinkçi 27 maçta süre aldı.

Eren Dinkçi, bu maçlarda 9 gol ve 5 asist kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...