Haslem'dan büyük fedekarlık

Miami Heat, Udonis Haslem'i takımda tuttu.

NTV Spor 13.07.2010 - 16:58
Haslem'dan büyük fedekarlık

“Eğer para için takımımı terk etseydim, dna'mı değiştirmiş gibi olurdum.” Bu sözler, takımı Miami Heat'te kalabilmek için yaklaşık 14 milyon doları elinin tersiyle iten Udonis Haslem'a ait.

Miami ile sözleşmesi biten 30 yaşındaki forvet, Dallas Mavericks ve Denver Nuggets'ın 5 yıl için önerdiği 34 milyon dolarlık teklifleri reddetti ve Miami'nin 20 milyon dolarlık teklifine ‘evet' dedi.

NBA'de transfer piyasasının en hareketli takımı Miami Heat, Dwyane Wade, Lebron James ve Chris Bosh üçlüsüyle sözleşme imzaladıktan sonra kurallar gereği transfere yaklaşık 3,5 milyon dolar harcayabiliyordu. Heat Başkanı Pat Riley, elindeki tüm bütçeyi Haslem'a önerdi. Ancak bu teklif, Dallas ve Denver gibi takımların çok altında kalıyordu.

Doğma büyüme Miami'li olan ve profesyonel kariyeri boyunca başka hiçbir takımda forma giymeyen Haslem, “Sonuçta bu oyunu kazanmak için oynuyoruz. Ben de burada kalarak hem bir kez daha şampiyonluk sevinci yaşamak hem de aileme yakın olma fırsatı elde etmek istedim” sözleriyle, Miami'yi neden tercih ettiğini anlattı. Hayatı boyunca parayla motive olan bir kişiliğe sahip olmadığını ifade eden Haslem, yedek başlamanın da sorun yaratmayacağını söyledi.

Miami Heat ile sözleşme yenileyen Dwyane Wade ve yeni transferler Chris Bosh ve Lebron James de birlikte oynayabilmek için büyük fedakârlıklarda bulunmuşlardı. En fazla 124'er milyon dolarlık kontrat imzalayabilecekken Wade 107, James ve Bosh da 110 milyon dolarlık sözleşmeye ‘evet' demişlerdi.

Sayfa Yükleniyor...