Semih Erden artık Cleveland'da!

NBA'de Boston Celtics forması giyen milli basketbolcumuz Semih Erden takas yoluyla Cleveland'a geçti.

NTV Spor 24.02.2011 - 22:43
Semih Erden artık Cleveland'da!

NBA'de Boston Celtics forması giyen milli basketbolcumuz Semih Erden takas yoluyla Cleveland'a geçti.
Semih Erden ilk sezonunu yaşadığı Boston Celtics'te 4.1 sayı, 2.9 ribaund ortalamalarıyla forma giydi.  Cleveland Cavaliers'a geçen oyunculardan biri de Bostonlu Luke Harangody oldu. Harangody de 2.3 sayı ve 8.6 süre ortalamalarıyla forma giyiyordu.

CELTİCS'TE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER
NBA'de takas döneminin bitimine saatler kala Doğu  Konferansı lideri Boston Celtics, kadrosunda köklü değişikliklere gitti. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek Kendrick Perkins'i Oklahoma City Thunder'a gönderen Boston, karşılığında Jeff Green ve Nenad Krstic'i transfer etti.

Boston bu takasta ayrıca ilk tur draft hakkı ve bir miktar nakit para da alırken, üç smaç şampiyonluğu bulunan guard Nate Robinson'ı da Thunder'a gönderdi.

Celtics'in yıldız pivotu Kendrick Perkins, geçen yıl final serisinin altıncı maçında dizinden sakatlanmış ve uzun süre takımdan ayrı kalmıştı. Ligin en iyi savunmalarından birine sahip olan Boston'ın sisteminde önemli bir yeri olan 26 yaşındaki pota altı oyuncusu sakatlıklar yüzünden bu sezon yalnızca 12 maçta forma giymişti. Celtics, Perkins'in yokluğunda sık sık sakatlanan Shaquille O'Neal ve Jermaine O'Neal'ın playoff'ta daha sağlıklı olmalarını bekleyecek.

Oklahoma City Thunder'dan Boston Cetlcis'e transfer olan Jeff Green ise Kevin Durant ve Russell Westbrook'tan sonra takımının en skorer üçüncü oyuncusuydu. Her iki forvet pozisyonunda da oynayabilen Green, Celtics'te Kevin Garnett ve Paul Pierce'ı dinlendirecek.

Boston'ın kadroyu yenileme hamleleri bununla bitmedi. Bir gün önce Golden State Warriors'a gönderilen ve serbest kalması beklenen Troy Murphy'yi alabilmek adına kadroda yer açmak isteyen Boston, iki çaylak oyuncusunu draft hakkı karşılığında Cleveland Cavaliers'a gönderdi. Milli basketbolcumuz Semih Erden ve Luke Harangody, bu takasta Cleveland'ın yolunu tuttular. 24 yaşındaki Erden kariyerinin ilk NBA sezonunda 37 maçta ortalama 14 dakika sahada kalmış, ve maç başına 4.1 sayı, 2.9 ribaund ortalamaları ile oynamıştı. Temsilcimiz açısından takasın en olumlu yanı, yeniden yapılanma hamlesi içinde olan Cleveland'da daha fazla süre alacak olması.

Boston Celtics'in kadrosunu daraltma operasyonunda gönderilen bir başka isim de Marquis Daniels oldu. 30 yaşındaki Daniels, draft hakkı karşılığında Sacramento Kings'e takas edildi.

Öte yandan Kendrick Perkins'i alan Oklahoma City Thunder da, bir diğer takasta Nazr Mohammed'i transfer etti. Thunder, Mohammed karşılığında Charlotte Bobcats'e DJ White ve Morris Peterson'ı kadrosuna kattı.

Sayfa Yükleniyor...