Bu heyecana ortak olun!

NBA'de final serisi başlıyor, NTVSpor ve HD-en 3D olarak yayınlıyor. Bir tarafta Dallas Mavericks bir tarafta ise Miami Heat... NBA şampiyonu kim olacak?

NTV Spor 31.05.2011 - 10:57
Bu heyecana ortak olun!

Konferans finalleri sona erdi ve NBA Finali'nin adı belli oldu. 2006 yılının rövanşı niteliğinde olacak finalde Miami Heat ve Dallas Mavericks kozlarını paylaşacak. Dev final, bu gece saat 04:00'te, NTVSpor ve HD-en'den 3D olarak yayınlanacak. NTVSpor'da mikforonları başında Murat Murathanoğlu ve Kaan Kural olacak. Bu dev maç HD-en'den 3D olarak ise Orkun Çolakoğlu ve İhsan Bayülgen'in sesinden sizlere ulaşacak.

BİR TARAFTA YILDILZAR DİĞER TARAFTA TAKIM OYUNU
Bir tarafta NBA'in istikrar abidesi Alman yıldız Dirk Nowitzki, diğer yanda ise Miami'nin süper üçlüsü LeBron James, Dwayne Wade ve Chris Bosh.

Miami normal sezonda ve play-off serisi boyunca bu üçlüsü ile sonuca gitmeyi başardı. Ancak buna karşın Dallas'ta, Nowitzki'ye diğer oyunculardan büyük skor katkısı geldi. Başta Jason Terry olmak üzere Shawn Marion, Tyson Chandler, Jason Kidd ve Peja Stojakovic gibi veteran isimler Dallas'ın başarısında büyük pay sahibi oldu.

MİAMİ'NİN FİNAL SERÜVENİ
Doğu Konferansı Şampiyonu Miami Heat, sezona 2 süper yıldızı kadrosuna katarak başladı. LeBron James ve Chris Bosh'ı bir diğer süper yıldız Dwayne Wade'in yanına ekleyen Miami, sezona da şampiyonluk parolası ile başladı.

Normal sezonda inişli çıkışlı bir performans sergileyen Miami, beklentileri tam olarak karşılayamamış olsa da, sezonu 58 galibiyet-24 mağlubiyet ile Doğu Konferansı ikincisi olarak tamamladı.

Play-off'lara ise daha konsantre başlayan Miami, ilk turda eşleştiği Philedelphia'yı 4-1 ile geçti ve adını Doğu Konferansı yarı finaline yazdırdı. Yarı finalde ise rakip Boston Celtics'ti. Süper üçlünün karşısında bu kez, Kevin Garnett, Ray Allen ve Paul Pierce üçlüsü vardı. Çoğu otoriteye göre büyük çekişmeye sahne olması beklenen Miami-Boston serisi, oldukça gergin geçti. Ancak bu gerginliğe daha iyi tepki veren Miami'nin üçlüsü, bu seriyi de 4-1 ile geçerek Doğu Konferansı Finali'ne yükseldi.

Finalde ise rakip daha dişliydi. Normal sezonun MVP'si Derrick Rose önderliğinde sezonu ilk sırada tamamlayan Chicago, Miami karşısında ev sahibi avantajını da kullarak finale yükselmek istiyordu. United Center'daki ilk maçı kazanan Chicago, seride 1-0 öne geçti. Ömer Aşık'ta ilk turların aksine daha fazla görev alıp, pota altını Miami için karartıyordu.

İlk maçta çok etkisiz kalan LeBron James ve Dwayne Wade, ikinci maçta konrolü eline aldı. İki süper yıldızın etkili oyunu, hem seride durumu eşitledi, hem de ev sahibi avantajını Miami'ye getirdi.

Doğu Konferansı Final Serisi Florida'ya taşındığında ise Miami, biraz daha ağırlığını genç Chicago takımına hissettirdi. Normal sezonun en iyi savunma yapan takımı Chicago karşısında yaptıkları savunma ile rakibini kendi silahıyla vuran Miami, üçüncü ve dördüncü maçları kazanarak seride durumu 3-1'e getirdi.

Serinin beşinci maçı ise adeta nefesleri kesti. Maçın son 3 dakikasına 12 sayıda giren Miami'ti yeniden ayağa kaldıran pozisyon ise Carlos Boozer'ın, LeBron James'e yaptığı sert faul oldu. Bu faul ile sinirler gerilirken, Miami'nin süper üçlüsü yeniden sahne aldı ve 18'e 3 gibi bir seri ile maçı noktaladı. Bu maçı da kazanan Miami, yarı final serisini de 4-1 ile geçerek 2006'nın ardından ilk defa NBA finaline yükseldi.

DALLAS FİNALE LAKERS'I DEVİREREK GELDİ
Batı Konferansı'nda normal sezonu üçüncü sırada tamamlayarak, Portland Trail Blazers ile ilk turda eşleşen Dallas Mavericks, bu turu zorlansa da 4-2 ile geçti. Batı'da konferans yarı finalinde son şampiyon Los Angeles Lakers ile eşleşen Dallas için serüvenin burada biteceği tahmin ediliyordu. Ancak Los Angeles'ta oynanan ilk iki maçı da kazanan Dallas, herkesi şok ederek seride 2-0 öne geçti.

Texas'ta da oynanan maçları kazanan Dallas, şampiyonluğun en büyük favorisi olan Los Angeles Lakers'ı 4-0 ile süpürdü ve belki de sezonun en büyük sürprizine imza attı.

Batı Konferansı Finali'ndeki rakibi yaklaşık 1 hafta dinlenerek bekleyen Dallas, bu seriye de büyük bir moralle başladı. Sahasında oynadığı ikinci maçı kaybedip saha avantajını Oklahoma'ya vermiş olsalar da, Oklahoma City Arena'daki üçüncü ve dördüncü maçları kazanarak seriyi 3-1'e getirdiler.

Dallas'taki beşinci maçı da kazanan Dallas Mavericks, Batı şampiyonu olurken seriyi de 4-1 ile geçti ve adını NBA Finali'ne yazdırdı.

Tüm seriler boyunca takımının en büyük silahı olan Alman yıldız Dirk Nowitzki, takımın yan parçaları Shawn Marion, Tyson Chandler, Jason Kidd, Peja Stojakovic ve JJ Barea'dan büyük katkı aldı. Final serisinde takımın en büyük kozu olarak Nowitzki gözükse de, Dallas'ın buraya kadar gelmesindeki en büyük etken olan takım oyunu, Miami karşısında onların sığınacakları ilk liman olacaktır.

NBA'DE BUGÜN ANKETLERİ
İlker Acun ve Serhat Bingöl ile NBA'de Bugün programı hafta içi her gün saat 09:30'da NTV Spor Radyo'da.

###Contest-239###  

NTV SPOR FİNAL YAYIN PROGRAMI

01 HAZİRAN 2011 ÇARŞAMBA

04:00 - NBA FİNAL SERİSİ 1. MAÇ: MIAMI-DALLAS | NTVSPOR ve HD-en 3D | CANLI

03 HAZİRAN 2011 CUMA
04:00 - NBA FİNAL SERİSİ 2. MAÇ: MIAMI-DALLAS | NTVSPOR ve HD-en HD | CANLI

06 HAZİRAN 2011 PAZARTESİ
03:00 - NBA FİNAL SERİSİ 3. MAÇ: DALLAS-MIAMI | NTVSPOR ve HD-en 3D | CANLI

08 HAZİRAN 2011 ÇARŞAMBA
04:00 - NBA FİNAL SERİSİ 4. MAÇ: DALLAS-MIAMI | NTVSPOR ve HD-en HD | CANLI

10 HAZİRAN 2011 CUMA
04:00 - NBA FİNAL SERİSİ (GEREKİRSE) 5. MAÇ: DALLAS-MIAMI | NTVSPOR ve HD-en 3D | CANLI

13 HAZİRAN 2011 PAZARTESİ
03:00 - NBA FİNAL SERİSİ (GEREKİRSE) 6. MAÇ: MIAMI-DALLAS | NTVSPOR ve HD-en HD | CANLI

15 HAZİRAN 2011 ÇARŞAMBA
04:00 - NBA FİNAL SERİSİ (GEREKİRSE) 7. MAÇ: MIAMI-DALLAS | NTVSPOR ve HD-en HD | CANLI

Sayfa Yükleniyor...