"F.Bahçe Ülker'in şampiyon olmasını isterim"

NBA'de Utah Jazz'da oynayan milli basketbolcu Mehmet Okur, Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonun Fenerbahçe Ülker olmasını istediğini söyledi.

NTV Spor 17.06.2011 - 14:23
"F.Bahçe Ülker'in şampiyon olmasını isterim"

NBA'de Utah Jazz forması giyen milli basketbolcu Mehmet Okur, Beko Basketbol Ligi play-off final serisi sonunda taraftarı olduğu Fenerbahçe Ülker'in kazanmasını istediğini söyledi.

Mehmet Okur, Gaziosmanpaşa Hastanesi'nin Silivri'de böbrek hastası çocuklar için düzenlediği yaz kampının açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker arasındaki final serisi hakkındaki düşünceleri sorulması üzerine Okur, "Bir Fenerbahçe taraftarı olarak Fenerbahçe Ülker'in şampiyon olmasını isterim. Fenerbahçe Ülker, Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki 5. maçtan gerekli dersleri çıkarmıştır diye düşünüyorum. Ancak bu akşam zorlu bir maç onları bekliyor. Galatasaray taraftarı Abdi İpekçi Spor Salonu'nu dolduruyor ve güzel bir atmosfer yaratıyorlar. Bir maç daha uzayabilir ama Fenerbahçe'nin şansının yüzde 51 olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Sakatlığı konusunda da bilgi veren Mehmet Okur, belindeki ve ayağındaki sorunun tam olarak düzelmediğini, güçlendirme çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirerek, "Son 3 ay basketbol oynamadım. Sakatlığım nedeniyle Avrupa şampiyonasında oynamam çok zor görünüyor. Daha önce 9-10 ay kadar ayrı kalmıştım ve tam iyileşmeden dönmüştüm. Yeniden sakatlandım. 'Keşke dönmeseydim' diyorum. Bu kez dersimi aldım. Sağlam adımlarla ilerliyorum. Hedefim yeni sezondaki ilk maça yetişmek. Her şey olumlu gidiyor" şeklinde konuştu.

Yaşadığı sakatlıkların kariyerini NBA'de sonlandırmak yönündeki düşüncelerini değiştirmediğini ifade eden Okur, "(37-38 yaşına kadar oynarım) diyordum. Şu an 32 yaşındayım. Sakatlıklardan sonra daha ne kadar oynarım diye düşünüyorum. Tabi ki yine NBA'de bırakmak istiyorum ama hedef, 35-36 yaşına kadar oynamak diyelim" ifadesini kullandı.

"BEN DE ORGANLARIMI BAĞIŞLAYACAĞIM"
Klasis Otel'deki kampın açılışı öncesinde, milli basketbolcunun yanı sıra Gaziosmanpaşa Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Şinasi Sevmiş ile Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Sevgi Şahin'in de katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Şinasi Sevmiş, bu yıl ikincisini düzenledikleri yaz kampıyla, böbrek hastası çocukların sosyalleşmelerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'de 70 bin böbrek hastasından 10 bininin çocuk olduğunu ifade eden Sevmiş, hastalığın gelişim çağındaki çocukların büyümelerini olumsuz yönde etkilediğini ve yaşam kalitelerini büyük ölçüde düşürdüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:

''Böbrek hastası çocuklar organ nakli yapılmadığı sürece diyalize girmek zorunda kalıyor, aileleriyle büyük sıkıntı çekiyorlar. Tek çözüm organ bağışı sayısını artırmak. Gelişmiş ülkelerde milyonda 40 oranında olan kadavradan organ bağışı oranı, ülkemizde maalesef milyonda 3 civarında. Sanatçılarımızın, sporcularımızın öncülüğüyle bu rakamı daha yukarılara çekmeliyiz.''

Milli basketbolcu Mehmet Okur ise böbrek hastalığı konusunda kampa katılmadan önce yeterli bilgiye sahip olmadığını belirterek, ''Burada hastalık konusunda bilgi aldım. Gerçekten çocukları görünce insan organlarını bağışlamak istiyor. Ben de organlarımı bağışlayacağım. Yakınlarıma da bu durum hakkında bilgi vereceğim. İnsan öldükten kısa bir zaman sonra tüm organları çürüyor. Eğer organlarınızı bağışlarsanız 9-10 kadar genç insanı kurtarma şansınız var. Herkesi organ bağışına davet ediyorum.''

Şinasi Sevmiş, Okur'a teşekkür ederek, organlarını bağışladığını gösterir kartı takdim etti.

Doç. Dr. Sevgi Şahin de günün anısına Mehmet Okur'a plaket verdi.

Mehmet Okur, imza dağıttığı böbrek hastası çocuklarla bir süre basketbol oynadı.

Sayfa Yükleniyor...