Yao Ming emekliliğini resmen açıkladı

Çin'in basketbol dünyasına armağan ettiği en büyük yıldız Yao Ming, sonunda resmen emekliliğini açıkladı. Yao, geçirdiği ağır sakatlıkların bundan böyle basketbol oynamasına izin vermeyeceğini söyledi.

NTV Spor 20.07.2011 - 13:46
Yao Ming emekliliğini resmen açıkladı

Yao Ming 2002 NBA draftında Houston Rockets tarafından 1. sırada seçilmişti. Yao, 2.29'luk boyundan beklenmeyecek derecede yumuşak ellere ve pas yeteneğine sahip, kendine özgü bir oyuncuydu.

NBA onun sayesinde Çin pazarına açıldı. Henüz çaylak sezonunda Çin'den gelen oylarla All-Star seçildi. Ancak sakatlıklar Yao'nun peşini bırakmadı. Çin Milli Takımı'nda oynama baskısıyla bir türlü dinlenme fırsatı bulamayan Yao'nun ayak ve bilekleri, dev fiziğinin baskısına daha fazla dayanamadı.

2009-2010 sezonunun tamamını kaçıran yıldız oyuncu, geçen sezon da sadece 5 maç oynayabildi. NBA'de geçirdiği 8 yıl boyunca 250'den fazla maça çıkamadı. Yoğun rehabilitasyon süreci de beklenen sonucu vermeyince Yao Ming henüz 30 yaşında kariyerini noktalama kararı aldı.

Amerikan basınında yer alan haberleri doğrulayan Yao, ağır sakatlıkların bundan böyle basketbol oynamasına izin vermeyeceğini söyledi. Houston Rockets'ta geçirdiği 10 yıl boyunca hiç NBA finaline çıkamayan Yao, kariyerini 19 sayı - 9.2 ribaund ortalama ile bitirdi.

Dev pivot ayrıca, 8 kez de All-Star karmasında mücadele etti. Yao'nun bundan böyle adını ilk kez duyurduğu Şangay Sharks takımının genel menajerliği görevini üstlenmesi bekleniyor.

Sayfa Yükleniyor...