David Stern istemedi, büyük takas gerçekleşmedi

Lokavt bitti, transfer piyasası hareketlendi. Pau Gasol, Lamar Odom, Chris Paul ve Luis Scola gibi yıldızların dahil olduğu takasa, birçok takım sahibi sıcak bakmayınca, NBA Başkanı David Stern de transferlerin gerçekleşmesine engel oldu.

NTV Spor 09.12.2011 - 10:06
David Stern istemedi, büyük takas gerçekleşmedi

NBA'de lokavtın sona ermesinin ardından transfer piyasası da hareketlendi. Pau Gasol, Lamar Odom, Chris Paul, Luis Scola gibi yıldızların dahil olduğu takas haberi, ortalığı karıştırdı.

NBA'de lokavtın bitiminin resmen açıklanmasıyla, transfer piyasası da hareketlendi. Dallas Mavericks'in pivotu Tyson Chandler'ın New York Knicks'e gideceği, Caron Butler'ın Los Angeles Clippers ile anlaştığı ve Shane Battier'ın Miami Heat ile imzalayacağı dedikoduları Amerikan basınının gündemini değiştirdi.

Ancak sadece girişimde kalan bir transfer haberi, uzun süre konuşulacağa benziyor. Los Angeles Lakers, Houston Rockets ve New Orleans Hornets takımları; Pau Gasol, Lamar Odom, Chris Paul, Luis Scola gibi yıldızların dahil olduğu bir takas üzerinde anlaştılar.

Üç takımın anlaşmasına göre Chris Paul Lakers'a, Pau Gasol Houston'a, Lamar Odom, Luis Scola, Goran Dragiç ve Kevin Martin de New Orleans'a transfer olacaktı.

Cleveland Cavaliers'ın sahibi Dan Gilbert ve Dallas Mavericks'in sahibi Mark Cuban olmak üzere birçok takım sahibi, ligin güç dengesini bozacağı gerekçesiyle bu takasa engel olmak istedi. Bunun üzerine NBA Başkanı David Stern de bu transferin gerçekleşmesine engel oldu.

Gilbert, başkana attığı e-postada Lakers'ın bu takasta hem en iyi oyuncuyu aldığı hem de 40 milyon doların üzerinde bir maddi kazanç sağladığını vurguladı. Dan Gilbert, bu takas sonrasında Lakers'ın Dwight Howard'ı da alma ihtimalinin arttığını ifade etti. Gilbert, güç dengesinin değişeceğini "Ne zaman diğer 25 takımın adını Washington Generals olarak değiştireceğiz" sözleriyle vurguladı.

Washington Generals, Harlem Gezginleri'yle birlikte dolaşan bir gösteri takımı. Harlem şovlarında yer alan Generals, Gezginlere karşı 15 binin üzerinde maç kaybetmesine karşın sadece sekiz galibiyet elde etmişti.

Stern, geçtiğimiz sezon da oyuncuların gitmek istediği takımları belirlemesine karşı olduğunu vurgulamıştı. NBA yönetimi 2010 Aralık ayında New Orleans Hornets'i satın almıştı.

Sayfa Yükleniyor...