Chris Paul ve Chauncey Billups çabuk ısındı

NBA’de Los Angeles Lakers ile Los Angeles Clippers, yeni sezon öncesi hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Clippers, yeni yıldızları Chris Paul ve Chauncey Billups’ın önderliğinde rakibini 114-95 mağlup etti.

NTV Spor 20.12.2011 - 10:06
Chris Paul ve Chauncey Billups çabuk ısındı

NBA'de sezonun başlamasına kısa bir süre kala takımlar hazırlık maçlarına devam ediyor. Los Angeles Lakers ile Los Angeles Clippers Staples Center'da karşı karşıya geldi.

Chris Paul ve Chauncey Billups'ı renklerine bağlayarak dikkatleri üzerine çeken L.A. Clippers, yeni yıldızlarının ilk kez forma giydiği maçta L.A. Lakers'ı 114-95'lik skorla mağlup ederek gövde gösterisi yaptı.

Karşılaşmanın ilk çeyreği büyük bir çekişmeye sahne olurken, karşılıklı basketlerle geçilen çeyrek 28-28 eşitlikle sona erdi. İkinci çeyrekte Chris Paul ve Chauncey Billups'ın sahne almasıyla ipleri eline geçiren Clippers, soyunma odasına 55-50 üstün gitti.

İkinci yarıya Chauncey Billups ve Caron Butler'ın üst üste kaydettiği 3 sayılık basketlerle başlayan Clippers, farkı çift hanelere taşıdı. Lakers hücum etmekte zorlanırken, kenardan gelen oyuncuların da skora katkı yapmasıyla farkı açmaya devam eden Clippers, son çeyreğe 24 sayılık avantajla başladı: 67-91.

Son çeyrekte kenarda bekleyen oyuncularına daha fazla şans veren Clippers, sürücü koltuğunda oturmaya devam etti. Özellikle 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle rakibin farkı eritmesine izin vermeyen Clippers, maçı da 114-95'lik skorla kazandı.

İlk kez Clippers forması giyen Chris Paul 17 sayı, 9 asist, 7 ribaund ve 5 top çalmayla geceye damga vururken, Chauncey Billups da 23 sayı ile sahanın en skorer ismi oldu. Kenardan gelen Brian Cook ve Randy Foye da 12'şer sayıyla galibiyette önemli pay sahibi oldu.

Los Angeles Lakers'ta Kobe Bryant 22 sayı, 4 asist ve 3 ribaundla karşılaşmayı tamamlarken, yıldız oyuncu 7 top kaybı yaptı. Pau Gasol 16 sayı, 7 ribaund, Andrew Bynum da 15 sayı, 12 ribaund ve 2 blokla mücadele etti.

Sayfa Yükleniyor...