NBA'de bugün ne oldu? (29 Aralık)

NBA'de Miami Heat, Dwyane Wade'in son saniye basketiyle Charlotte Bobcats'i deplasmanda 96-95 yenerken, San Antonio Spurs de Arjantinli yıldızı Manu Ginobili'nin önderliğinde L.A. Clippers'ı 115-90 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

NTV Spor 29.12.2011 - 08:30
NBA'de bugün ne oldu? (29 Aralık)

HAZIRLAYAN: İLKER ACUN

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: ilker.acun@ntv.com.tr

NBA'e oynanan 10 karşılaşma ile devam edildi. Miami Heat, Dwyane Wade'in kritik basketiyle Charlotte Bobcats engelini aşarken, San Antonio Spurs de L.A. Clippers engelini Arjantinli yıldızı Manu Ginobili'nin skorer oyunuyla rahat aştı. Milli basketbolcu Enes Kanter, takımı Utah Jazz'ın Denver'a yenildiği maçta 14 dakika sahada kaldı.

GÜNÜN PERFORMANSLARI

LEBRON JAMES (MIAMI HEAT)

35 sayı, 7 asist, 6 ribaund (Charlotte deplasmanında)

KEVIN DURANT (OKLAHOMA CITY THUNDER)

32 sayı, 8 ribaund, 3 asist (Memphis deplasmanında)

BORIS DIAW (CHARLOTTE BOBCATS)

16 sayı, 16 ribaund, 8 asist (Miami karşısında)

GÜNÜN YILDIZI

LEBRON JAMES (MIAMI HEAT)
Miami Heat yoluna kayıpsız devam ediyor. Charlotte Bobcats ile deplasmanda karşılaşan Florida ekibi, son saniyeleri büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmayı 96-95'lik skorla kazanmayı başardı. Heat'e galibiyeti getiren basket bitime 2.9 saniye kala Dwyane Wade'den geldi, ancak maç boyunca takımını ayakta tutan LeBron James sergilediği olağanüstü performansla gecenin yıldızı oldu. 39 dakika sahada kalan süper yıldız 35 sayı, 7 asist, 6 ribaund, 3 top çalma ve 2 blokla karşılaşmayı tamamladı. Kullandığı 23 şutun 13'ünü sayıya çeviren LeBron, serbest atış çizgisinden de 9/9 ile oynadı.

GÜNÜN SONUÇLARI

TORONTO-INDIANA: 85-90
CHARLOTTE-MIAMI: 95-96
ATLANTA-WASHINGTON: 101-83
DETROIT-CLEVELAND: 89-105
NEW ORLEANS-BOSTON: 97-78
MEMPHIS-OKLAHOMA CITY: 95-98
SAN ANTONIO-L.A. CLIPPERS: 115-90
DENVER-UTAH: 117-100
PHOENIX-PHILADELPHIA: 83-103
GOLDEN STATE-NEW YORK: 92-78

HANGİ TÜRK SAHADAYDI?

ENES KANTER (UTAH JAZZ)
Utah Jazz sezona istediği başlangıcı yapamadı. Denver Nuggets ile deplasmanda karşılaşan Utah, sahadan 117-100'lük skorla mağlup ayrıldı. Karşılaşmaya kenarda başlayan Enes Kanter, 14 dakika süre aldı. Oyunda kaldığı süre içinde 5 ribaund ve 4 sayı üretti. Kullandığı 5 şutun 1'ini sayıya çeviren milli basketbolcu, serbest atış çizgisinden 3/2 ile oynadı.

SEMİH ERDEN (CLEVELAND CAVALIERS)
Milli basketbolcu Semih Erden, takımı Cleveland Cavaliers'ın Detroit Pistons'ı 105-89 mağlup ettiği karşılaşmada sakatlığı nedeniyle forma giymedi.

GÜNÜN SMACI

CHRIS BOSH (MIAMI HEAT)
Miami Heat'in yıldız oyuncusu Chris Bosh, şut feykini kullanarak rakibinden kurtulduktan sonra tek elle harika bir smaç yaptı. Miami'nin aldığı galibiyette büyük pay sahibi olan tecrübeli isim, geceye damga vuran isimlerden biri oldu.

GÜNÜN BLOKU

JOSH SMITH (ATLANTA HAWKS)
Washington Wizards hızlı hücumunda John Wall pozisyonu smaçla tamamlamak istedi. Ancak geriden gelen Josh Smith, harika bir blokla genç oyuncuya geçit vermedi.

GÜNÜN ASİSTİ

ANDREA BARGNANI (TORONTO RAPTORS)
Toronto Raptors hücumunda içeriye kat eden takım arkadaşı James Johnson'a harika bir pas veren İtalyan yıldız Andrea Bargnani, gecenin asistini yaptı.

NORMAL SEZON İSTATİSTİK LİDERLERİ
SAYI: LEBRON JAMES – 32.7 (MIAMI HEAT)
RİBAUND: KEVIN LOVE 16 – (MINNESOTA TIMBERWOLVES)
ASİST: KYLE LOWRY – 12 (HOUSTON ROCKETS)
BLOK: GREG STIEMSMA – 6 (BOSTON CELTICS)

MAÇ PROGRAMI

ORLANDO-NEW JERSEY
HOUSTON-SAN ANTONIO
OKLAHOMA CITY-DALLAS
PORTLAND-DENVER
SACRAMENTO-CHICAGO
L.A. LAKERS-NEW YORK 

Sayfa Yükleniyor...