Houston'dan Ömer'e 25 milyon dolar

Chicago Bulls'ta forma giyen Ömer Aşık'ı renklerine katmak isteyen Rockets milli basketbolcuya astronomik bir teklif sundu. Temsilcimiz bu teklifi kabul etmesi halinde en çok kazanan Türk basketbolcular arasında üçüncü sırada yer alacak.

NTV Spor 02.07.2012 - 10:15
Houston'dan Ömer'e 25 milyon dolar

Chicago Bulls ile sözleşmesi biten milli basketbolcumuz, Batı Konferansı ekiplerinden Houston Rockets'tan önemli bir teklif aldı. Ömer Aşık eğer bu teklifi kabul ederse, en çok kazanan üçüncü Türk basketbolcu olacak.

Chicago Bulls ile sözleşmesi sona eren Ömer Aşık, Houston Rockets yolunda. Milli basketbolcumuz, Houston Rockets'tan 25.1 milyon dolarlık bir teklif aldı.

Rockets'ın önerdiği kontrata göre Ömer Aşık ilk iki sezon beşer milyon dolar, üçüncü sezon ise 15 milyon doların üzerinde kazanacak. Ancak Ömer Aşık sınırlı serbest oyuncu statüsünde olduğu için, 11 temmuz'da imzalanacak sözleşmeyi üç gün içinde karşılama hakkına sahip. Eğer Bulls isterse, Ömer Aşık'ı aynı şartlarda takımda tutabilir.

4 temmuz'da 26. Yaş gününü kutlayacak Ömer Aşık, geçtiğimiz sezon maç başına 14.7 dakikada 3.1 sayı ve 5.3 ribaund ortalamaları tutturmuştu.

Ömer Aşık bu kontrat sonrasında en çok kazanan üçüncü Türk basketbolcu olacak. NBA'de daha önce Hidayet Türkoğlu 5 yıl-53 milyon dolar, Mehmet Okur da 6 yıl-50 milyon dolarlık sözleşmelere imza atmıştı.”

PORTLAND DA TAKİPTE

                                                                                                                                              
Kurallar gereği Ömer'e ilk yıl için 5 milyon dolardan fazla teklif yapamayan, ikinci yıl için ise bu miktara ancak yüzde 4.5 oranında zam yapabilen Rockets, oyuncunun aklını çelebilmek için sınırlamanın kalktığı üçüncü ve dördüncü yıl için 10.6 ve 11.1 milyon gibi astronomik rakamlar ödemeyi göze aldı. Böylelikle teklif 4 yıl için 32 milyon dolar gibi bir rakama ulaştı.

Ücret sınırlamasının üzerine çok çıkmamayı planlayan Bulls'un, Houston'ın önerdiği rakamı ödeyebilmesi pek mümkün gözükmediği için Ömer'in Houston yolcusu olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Houston'dan sonra Portland Trail Blazers Genel Menajeri Neil Oshley de önümüzdeki günlerde temsilcimiz ile görüşüp resmi tekliflerini sunacak.

Sayfa Yükleniyor...