Derbi nasıl bir zeminde oynanacak?

NTV Spor Muhabiri Övünç Özdem, pazar akşamı Beşiktaş-Fenerbahçe dersine ev sahipliği yapacak Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zeminini inceledi.

NTV Spor 29.10.2014 - 16:01
Derbi nasıl bir zeminde oynanacak?

Beşiktaş'ın maçlarına ev sahipliği yapan Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zemini artık futbol oynanamaz hale gelmişti. Bu nedenle stadın zemininde yenileme çalışması başlatılmış, hatta bu nedenle Beşiktaş-Sivasspor maçı Ankara'da oynanmıştı.
 
Statta zemin yenileme çalışmaları tamamlandı. Olimpiyat Stadı bu pazar akşamı, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine ev sahipliği yapacak ve yeni zemin görücüye çıkacak.

NTV Spor Muhabiri Övünç Özdem, derbiye günler kala Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yolunu tuttu ve zemini yerinde inceledi.
 
Bu statta en son Beşiktaş-Asteras maçı oynanmıştı. O günlerde zemin engelebelerle doluydu ve çoğu yerde çim yoktu. Zemin şu anda ise yemyeşil. Zeminin baz ı yerlerinde yükseklikler var ancak henüz çim kesimi gerçekleştirilmedi. Kesimin maçtan 1 gün önce ya da maç günü yapılması planlanıyor.
 
Bu arada yetkililer, Beşiktaş-Sivasspor maçının Ankara'ya alınmış olmasının da zemine büyük faydası olduğunu belirtiyor. Çünkü eğer Sivasspor maçı Olimpiyat'ta oynansaydı çimlerin büyümesine enğel olacaktı.

Sayfa Yükleniyor...