Sergen Yalçın'dan güldüren anılar

Adil Oyun'da Rıdvan Dilmen'in konuğu olan Sergen Yalçın anılarıyla salonda kahkaha tufanı kopardı...

NTV Spor 29.04.2016 - 18:22
Sergen Yalçın'dan güldüren anılar

NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü yaptığı dönemde Sergen Yalçın'la olan anısını anlattı. O zaman çok yüksek transfer ücretleri olmadığını kaydeden Dilmen, "Aziz Bey'e, 'Alpay ile Sergen'i muhakkak alalım' dedim. Siirt Jetpa'da oynuyorlardı ve kiralık alabildik. Sergen'e de 'Sen benim için çok önemli oyuncusun" dedim. Tam antrenörlüğüne başladım ona, "Ben sana kefil oldum. Allah aşkına ne yap et antrenmana geç kalma" dedim. Sergen'in antrenmanlara geç kaldığını duymuştum. Sanırım Feyyaz da aynı şekilde antrenmana geç kalırmış. Fulya'da antrenman sahasının üzerinde otururmuş, antrenmana geç kalırmış. Sergen de 'Hocam sen merak etme' dedi. Dakika 1 gol bir daha ilk antrenmana yarım saat geç kaldı" dedi.

SERGEN YALÇIN'IN KONUK OLDUĞU ADİL OYUN'UN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Fenerbahçe'de zaten 5 hafta görev aldığını kaydeden Rıdvan Dilmen, "5 maçın 4'ünde istatistiklere bakabilirsiniz. 1999-2000 yılıydı, 4'ünde 5 yıldızlık oynadı. 5'inde ortalama oynamıştı. Zaten ben de 5 hafta sonra ayrılmıştım" ifadelerini kullandı.

"DİĞER OYUNCULARIN ÇALIŞARAK YAPTIKLARINI BEN ÇALIŞMADAN YAPABİLİYORDUM"
Kariyeri boyunca profesyonel olmadığını itiraf eden Sergen bunun gerekçesini ilginç ifadelerle anlattı. Türk sporunun aykırı ismi şu ifadeleri kullandı; "Ben zaten hiçbir şeyi inkar etmedim. Ben çok profesyonel değildim ; "Neden" diye soruyorlardı. İhtiyacım yoktu. Diğer oyuncuların her gün çok çalışıp yaptığını zaten ben çalışmadan yapabiliyordum. Profesyonel değildim ama her antrenmana çıkardım. Bana derlerdi ki antrenman yapmıyorsun. Her antrenmana çıkıyordum ama insanların bilmediği şeyler var. Haftanın 3 günü maç yapıyorum. 2 gün antrenman yapmaya gerek yoktu. Oynadığım takımlarda her zaman assolist bendim. En ağır darbeleri tekmeleri alan bendim. 3-4 ameliyat geçirdim. Çok oynadığında darbe almaman mümkün değil. Adam markajı oynuyoruz zaten. 90 dakika boyunca arkamda sürekli bir oyuncu vardı. Hep adam adama oynuyorduk. Bir gün İnönü'de bir maç oynuyoruz. Sağa koşuyorum; atmıyorlar, sola koşuyorum atmıyorlar. Sonunda oyuncunun ismini hatırlamıyorum, "Bana neden atmıyorsunuz kardeşim" diye. O da arkanda adam var diyor. 15 sene zaten arkamda adam var benim. Sen at" dedim.

"KÖFTE EKMEK YERKEN OYUNA GİRİP 2 GOL ATTIM"
NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen de ilginç bir anısını anlatırken, "1980'lerde Sarıyer'de oynuyordum. İnönü Stadı'nda arkadaşımla maça gittik tribünde köfte ekmek yiyordum. Kadroda yoktum. Yönetici tribünde gördü. 'Lisansın burada' dedi. 'Hakkaten mi?' diye sordum. İkinci yarı oyuna girdim 2 de gol attım. Bu tabii 80'lerden bahsediyorum. Sergen'in de 90'larda bir hikayesi var..." dedi.

"NASIL OLDUYSA ANTRENMANA UYUMADAN GELMİŞİM"
Sergen Yalçın ise İstanbulspor'da oynadığı dönemdeki ilginiç anısını anlatırken, "Bir gün antrenman sabah 10'daydı. Nasıl olduysa antrenmana uyumadan gelmişim. Ben de 9'da masaj odasına yattım ki antrenmana kadar biraz vakit geçsin. Masaj yaptırırken uyumuşum, sonrasını hatırlamıyorum. Bir gözümü açtım ki; her yer kapkaranlık. Diyorum ki; kendi kendime 'öldüm ben. Ne oldu bana böyle.' Bir baktım masaj masası üzerinde üzerimi örtmüşler, ayağımda kramponlar. Akşam saat 8 mi 9 mu, Bilmiyorum. Kalktım hemen doktoru aradım. 'Bana ne oldu?' diye sordum. Doktor, "Ya öyle güzel uyuyordun ki; kaldıramadık" dedi" ifadelerini kullandı ve salonda kahkaha tufanı koptu.

Sayfa Yükleniyor...